MLADIĆU (22) ODUZETA VOZAČKA, A ON JURCAO NOVIM PAZAROM: Dva puta osuđen zbog prekršaja, pa ponovo seo za volan!

Autor:

Hronika

28.02.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

MLADIĆU (22) ODUZETA VOZAČKA, A ON JURCAO NOVIM PAZAROM: Dva puta osuđen zbog prekršaja, pa ponovo seo za volan!

Foto: MUP/printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaustavili su u Ulici Stevana Nemanje u ovom gradu dvadesetdvogodišnjeg mladića iz Novog Pazara koji je vozio „audi“ bez vozačke dozvole i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom.

Saobraćajna patrola utvrdila je da je ovom vozaču dozvola oduzeta jer ga je Prekršajni sud dva puta u poslednje dve godine pravnosnažno osudio zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja.

 
Policija je dvadesetdvogodišnjaku privremeno oduzela „audi“ u skladu sa novom zaštitnom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Protiv vozača su podnete i odgovarajuće prekršajne prijave i protiv njega će se voditi prekršajni postupak pred nadležnim Prekršajnim sudom.

Podsećamo, teži prekršaji iz oblasti bezbednosti saobraćaja su prekršaji: nasilničke vožnje, najmanje teška alkoholisanost, odbijanje alkotestiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole za ijednu kategoriju, prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas, kao i prekoračenje brzine van naselja za više od 80 kilometara na čas itd.

Takođe, napominjemo da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading