HITNA AKCIJA POLICIJE: Zavisnici droge obili psihijatriju u Novom Pazaru!

Autor:

Hronika

23.02.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj nemili događaj baca svetlo na problem zloupotrebe opojnih droga u Novom Pazaru.

HITNA AKCIJA POLICIJE: Zavisnici droge obili psihijatriju u Novom Pazaru!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U ulici generala Živkovića, prostorije psihijatrije novopazarske bolnice su nedavno obijene, a kako saznaje Informer, počinioci su odneli pečate nekoliko specijalista psihijatara koji rade u toj ambulanti. Postoji sumnja da su počinioci zavisnici opojnih droga, a policija je već obavila uviđaj i intenzivno radi na pronalasku krivaca za ovo krivično delo teške krađe.

Učestale krađe u zdravstvenim ustanovama

Ovo nije prvi put da prostorije zdravstvenih ustanova u Novom Pazaru budu obijene. Prošle godine, ambulanta psihijatrije u Medicini rada, smeštena na drugoj lokaciji u industrijskoj zoni, takođe je bila meta provalnika, koji su više puta obili objekte i odneli pečate psihijatara. Prethodne krađe su rezultirale hapšenjem počinilaca.


Iako ovaj slučaj izaziva zabrinutost u lokalnoj zajednici, nadležne institucije preduzimaju mere kako bi se osigurala sigurnost prostorija zdravstvenih ustanova i sprečile buduće krađe.

Ovaj nemili događaj baca svetlo na problem zloupotrebe opojnih droga u Novom Pazaru, ističući potrebu za dodatnim merama prevencije i podrške osobama koje se bore sa zavisnošću.

Potencijalne posledice po bezbednost pacijenata

Krađa pečata psihijatara može imati ozbiljne posledice po bezbednost pacijenata i integritet medicinskih podataka. Stoga je važno da nadležne institucije preduzmu hitne korake kako bi se obezbedila bezbednost prostorija i sprečile slične situacije u budućnosti.

Apel za veću bezbednost zdravstvenih ustanova

Ovaj slučaj naglašava potrebu za većom bezbednošću u zdravstvenim ustanovama, posebno u oblasti mentalnog zdravlja. Apeli za pojačanom zaštitom prostorija i medicinske opreme postaju sve glasniji, a lokalna zajednica traži efikasne mere kako bi se osigurala sigurnost kako osoblja, tako i pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading