INCIDENT KOJI JE IZAZVAO OPASNOST PO LJUDE: Podignute dve vagon cisterne koje su se prevrnule u Rumi!

Autor: M.B.

Hronika

27.02.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uklanjanje iskliznutih vagon cisterni sa železničke stanice u Rumi.

INCIDENT KOJI JE IZAZVAO OPASNOST PO LJUDE: Podignute dve vagon cisterne koje su se prevrnule u Rumi!

Foto: Shutterstock

Danas su, nakon jučerašnjeg incidenta, podignute dve od ukupno četiri vagon cisterne koje su iskliznule na Železničkoj stanici Ruma. Sremska televizija je dobila potvrdu od Srbija Kargo AD da će preostale dve cisterne biti podignute tokom sutrašnjeg dana.

Incident sa cisternama punim fosforne kiseline

Napunjene fosfornom kiselinom, cisterne su izazvale zabrinutost među stanovništvom i nadležnim službama. Fosforna kiselina je poznata po svojoj upotrebi u poljoprivredi, ali takođe može biti opasna u slučaju curenja ili izlivanja.

Reakcija nadležnih organa i Srbija Kargo AD

Nadležne službe su odmah reagovale na ovaj incident, preduzimajući mere kako bi se što efikasnije rešila situacija. Srbija Kargo AD je takođe angažovao svoje timove kako bi obezbedili sigurno podizanje i uklanjanje cisterni sa železničke stanice.

Bezbednost prilikom akcidenta


Prilikom nedavnog akcidenta, važno je istaći da nije došlo do curenja, prevrtanja niti isparenja. Ova činjenica je od velikog značaja jer ukazuje na visok nivo bezbednosti u takvim situacijama.

Relevantno je istaći da je reakcija nadležnih službi bila izuzetno brza i efikasna. Ovo je doprinelo tome da nije bilo opasnosti po život ljudi i životnu sredinu, te da je situacija brzo stavljena pod kontrolu.

Preventivne mere

Nakon akcidenta, važno je istaći da su preduzete preventivne mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih budućih incidenata. Ovo pokazuje posvećenost nadležnih organa očuvanju bezbednosti i životne sredine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading