OPASAN KRIMINALAC BIĆE IZRUČEN SRBIJI! Hrvati doneli odluku!

Autor:

Hronika

26.02.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo ime se pominje u čak četiri akcije. Šifra, Šakal, Transporter i Golub. Sve akcije se odnose na kriminalne grupe koje trguju drogom, vojnom opremom i oružjem, a terete se i za pranje novca.

OPASAN KRIMINALAC BIĆE IZRUČEN SRBIJI! Hrvati doneli odluku!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje

Sudija Županijskog suda u Zagrebu doneo je u subotu odluku o izručenju Miljana Radonje Srbiji. Ovde ga čeka kazna zatvora od 6.5 godina zbog prodaje i šverca droge, a zbog istog krivičnog dela ga traži i BiH.

Srpski Interpol raspisao je poternicu za Miljanom Radonjom ranije. ali, čini da ton "posao" nije ograničen samo na teritoriju Srbije.

On je u subotu na Županijskom sudu u Zagrebu rekao istražnom sudiji da ne zna da se protiv njega vodi bilo kakav postupak u BiH. Sudija je napisao nalog za ekstradiciju i Radonja će izručenje čekati u pritvoru.

Njegovo ime se pominje u čak četiri akcije. Šifra, Šakal, Transporter i Golub. Sve akcije se odnose na kriminalne grupe koje trguju drogom, vojnom opremom i oružjem, a terete se i za pranje novca.

U akciji „Šifra” Radonja je, sa još 16 osoba, osumnjičen za trgovinu drogom, a optužen je da je bio zadužen za transport narkotika u Hrvatsku i Srbiju. Pre tri godine, 2021., uhapšen je u vikendici kod Laktaša u okviru akcije 'Transporter'.

Akcija „Šakal” ga tereti za isto toliko saoptuženih za istu stvar, samo što je tada Radonja već bio u bekstvu i na poternici Interpola. U akciji 'Golub' osumnjičen je da je prevozio skank, marihuanu i kokain iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg šverca u zemlje Evropske unije, piše 24sata.hr.

Zanimljivo je da je akcija „Golubica“ izvedena nakon dokaza prikupljenih iz prepiske optuženog preko Ski ECC aplikacije, iste koju koristi Petar Čosić Šarac i njegov tim. Županijski sud u Zagrebu još razmatra da li se ove poruke mogu koristiti kao dokaz u slučaju Šarca jer čak ni na nivou EU ne postoji zakonska regulativa koja bi to definisala.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading