OJADILI NIŠKI SPORTSKI KLUB! Petoro uhapšeno zbog pronevere! PREBACIVALI NOVAC OD KREDITA NA RAČUNE SVOJIH FIRMI!

Autor:

Hronika

26.02.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S. M. se tereti da je u periodu od decembra 2021. do septembra 2022. godine proneverio novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od grada za određene potrebe kluba.

OJADILI NIŠKI SPORTSKI KLUB! Petoro uhapšeno zbog pronevere! PREBACIVALI NOVAC OD KREDITA NA RAČUNE SVOJIH FIRMI!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje, policija u akciji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su uhapsili pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, kao i zloupotrebe poverenja.

Među uhapšenima je i S. M. (53) iz Niša, koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice sportskog kluba iz istog grada proneverio novac namenjen klubu.


S. M. se tereti da je u periodu od decembra 2021. do septembra 2022. godine proneverio novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od grada za određene potrebe kluba. Umesto namenskog trošenja, novac je navodno iskorišćen za drugu namenu, suprotno finansijskom planu utrošaka sredstava.

Pored S. M., uhapšeni su i B. K. (43), G. B. (57), M. J. V. (37) iz Niša, kao i A. M. (42) iz Prokuplja, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe poverenja podstrekavanjem. Sumnja se da su oni, uz podstrekavanje S. M., prebacili 1.566.000 dinara na račune njihovih preduzeća na osnovu falsifikovanih računa, novca koji je takođe pripadao klubu.


S. M. je zadržan do 48 sati i biće priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su ostali uhapšeni takođe privedeni uz krivičnu prijavu. Detalji ovog slučaja su i dalje pod istragom, a istraga će utvrditi sve okolnosti ovih navoda.

Podsećamo, ripadnici policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su krajem januara J. M. (39) iz okoline Sokobanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Više o tome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading