TAJNA LIKVIDACIJA BATE TRLAJE: Kako je umro čuveni vođa bežanijskog klana?

Autor:

Hronika

24.02.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujuće činjenice otkrivaju surovost i beskrupuloznost pripadnika beogradskog podzemlja u devedesetim godinama, ostavljajući dubok trag i uticaj na društvo i javnost.

TAJNA LIKVIDACIJA BATE TRLAJE: Kako je umro čuveni vođa bežanijskog klana?

Foto: Printskrin

Radoslav Trlajić, poznat kao Bata Trlaja, bio je vođa bežanijskog klana, a njegova likvidacija 25. februara 2000. godine ostaje upamćena kao jedna od najpoznatijih mafijaških ubistava u Beogradu. Trlaja je bio prva krupna figura iz sveta kriminala koju je likvidirao neko iz "podzemlja", a detalji ovog zločina otkrivaju neverovatnu brutalnost i okrutnost počinilaca.

Forenzičar Časlav Ristić o najpoznatijim ubistvima beogradskog podzemlja

Časlav Ristić, forenzičar koji je bio prisutan na gotovo svakoj mafijaškoj likvidaciji iz devedesetih, otkriva da su se ubistva izvršavala u klasičnim sačekušama ili tokom jurnjave automobilima. On ističe da se sva brutalnost ogledala u broju ispaljenih projektila, pri čemu je pucano iz automatskog oružja i ispaljivana kiša metaka. Posebno intrigantan primer je ubistvo Rade Međeda, vlasnika mnogih kockarnica, koji je poginuo u eksploziji bombe ispod svog automobila.

Scena ubistva Radoslava Trlajića

Detalji ubistva Radoslava Trlajića otkrivaju zastrašujuću scenu. Sačekan od strane više napadača, Trlaja je bio ranjen, izgubio kontrolu nad vozilom, ali je uspeo da se izvuče iz automobila i krene ka obližnjim zgradama u potrazi za spasom. Pod kišom metaka, pokušao je da pretrči stotinak metara preko livade, ali su ga ubice sustigle i izrešetale kalašnjikovima. Činjenica da su ubice bili brže od njega dodatno naglašava brutalnost ove likvidacije.

Ostavljeni tragovi i pronađeno oružje

Tokom uviđaja, policija je pronašla dva kalašnjikova, jedan pištolj, okvir za automat i mnogo čaura različitog kalibra. Zanimljivo je da se u prvom momentu pretpostavljalo da je pištolj ispao Trlajiću, dok se kasnije ispostavilo da je on pokušao da uzvrati na napad. Takođe, pronađen je i "audi" kojim su ubice pobegle sa mesta zločina, a u njemu je bio ostavljen treći kalašnjikov korišćen za Trlajićevu likvidaciju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading