GODINU DANA OD TRAGEDIJE: Diplomirala je kao najbolja, a onda je njena sudbina krenula u neočekivanom smeru!

Autor: M.B.

Hronika

24.02.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu dana od stravične saobraćajne nesreće u Lučanima.

GODINU DANA OD TRAGEDIJE: Diplomirala je kao najbolja, a onda je njena sudbina krenula u neočekivanom smeru!

Foto: Društvene mreže

Tačno godinu dana nakon tragičnog događaja, sećanje na stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila život Lidija R. (32) i dalje budi tugu i bol među meštanima Lučana. Kobnog 25. februara, dok je gurala kolica sa bebom, Lidija je postala žrtva nesreće koja je potresla čitavu zajednicu.

Dan koji se ne zaboravlja


Na taj dan, Lučani su bili svedoci tragičnog događaja kada je kamion marke "kamaz" u rikverc pregazio nesrećnu Lidiju, ostavljajući prisutne u šoku i neverici. Više desetina građana je bilo prisutno i svedok ovog teškog trenutka, ostavljajući dubok trag u njihovim sećanjima.

- Mlada žena je bila u društvu svoje majke, a u kolicima je vozila šestomesečnu bebu. Najednom ona se sagla, da li da veže pertlu ili šta već, saplela se i jednostavno je podletela pod točkove kamiona koji je išao u rikverc. Mi smo sve to posmatrali, vikali smo, dozivali vozača koji se sporo kretao, ali je on jednostavno nije video, pretpostavljamo da mu je bila u mrtvom uglu - ispričao je jedan od brojnih očevidaca koji su se nalazili u centru varošice, u neposrednoj blizini autobuske stanice.

Užurbani gradski pejzaž često skriva nesreće koje se događaju u trenucima nepažnje. Jedna takva nesreća dogodila se nedavno na raskrsnici ulica, kada je mlada žena postala žrtva saobraćajnog incidenta. Ispostavilo se da se nesrećna žena sagla da dohvati točkić koji je otpao sa dečjih kolica, nespretno se zateturala i podletela pod zadnji točak teretnjaka.

- Kamion se bukvalno kretao dva kilometra na sat, sve se dogodilo u sekundi... Iz kafića preko puta smo posmatrali šta se dešava. Videli smo da žena leži ispod zadnjeg točka, kada smo shvatili da ne može da ustane, iz sveg glasa smo vikali i mahali vozaču da stane, ali on nas nije čuo. Bukvalno je gledala kako je kamion gazi. Uspela je da odgurne dečja kolica, a ubrzo potom su se začuli jauci majke koja u trenutku nesreće nije bila dovoljno blizu da bi mogla da joj pomogne - priča jedan meštanin Lučana.

Uspesi u školovanju

Lidija, koja je tragično nastradala, istakla se još kao učenica Gimnazije u Čačku, gde je bila jedan od najboljih đaka u svojoj generaciji. Njen talenat i trud nisu prošli neprimećeno, te je nakon završene gimnazije, odlučila da nastavi svoje obrazovanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading