"UBIŠE NAM DETE I NIKO NE ODGOVARA!" Potresna ispovest bake nastradalog Željka u Šainovcu - suđenje odloženo!

Autor: M.B.

Hronika

24.02.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odloženo ročište zbog nedolaska svedoka.

"UBIŠE NAM DETE I NIKO NE ODGOVARA!" Potresna ispovest bake nastradalog Željka u Šainovcu - suđenje odloženo!

Foto: Društvene mreže

Željko Ristić

Na suđenju za tragični saobraćajni udes koji se dogodio 28. decembra 2021. godine u Šainovcu, ročište je ponovo odloženo zbog nedolaska svedoka Marka Disića i advokata Milana Petrovića. Petrović je sudu dostavio potvrdu da ne može prisustvovati ročištu zbog učešća u radu radne grupe koja odlučuje o izmenama Zakona o krivičnom postupku, dok Disić nije opravdao svoj nedolazak na sud.

Porodica Željka Ristića, mladića koji je izgubio život u nesreći, napustila je sudnicu ogorčena i očajna zbog ponovnog odlaganja suđenja. Njihova očajna reakcija jasno pokazuje koliko je teško suočiti se sa dugotrajnim i neizvesnim pravnim procesom nakon gubitka voljene osobe.

Nastavak suđenja zakazan za mart

Sudija Višeg suda Mirko Petrović zakazao je nastavak suđenja za 21. mart, uz napomenu da će Disić biti priveden ukoliko se ne odazove pozivu. Takođe, u slučaju nedolaska Petrovića, za okrivljenog će biti angažovan advokat po službenoj dužnosti.

Reakcija bake tragično nastradalog mladića

Dragica Perić, baka preminulog mladića, izrazila je vidno potresenost i izjavila da je strašno kako se postupa sa suđenjem za smrt njenog unuka. Njena izjava jasno oslikava emotivnu i psihičku težinu koju ova situacija nosi za porodicu nastradalog mladića.

- Danas ne dođe jedan, sutra ne dođe drugi. Ubiše nam dete i niko ne odgovara. Nešto nije u redu, nešto se radi i suđenje ne može da se završi, a mi ne znamo šta. Teško nam je. Svaki put kad preskočimo prag suda setimo se dana kada smo doživeli tragediju- rekla je baka jecajući.

Baka je rekla da svakog dana idu na groblje i obilaze unukov grob, ali da je sve uzalud.

-Svako veče zamišljam kako se nesreća dogodila. Svako veče kada legnem u krevet setim se kako je moj unuk dolazio uveče sa posla, javljao mi se da je došao, dolazio da me poljubi i odlazio da spava. Toga više nema, nema mog unuka koga sam odgojila od „kila mesa“. Onom koji je to uradio kažem - neka mu se vrati na isti način- rekla je Dragica.

Optužnica protiv Miodraga Perića


Miodrag Perić iz Šainovca, optužen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći. Prema navodima iz optužnice, Perić je vozio sa 2.27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje bilo 50 km/h, kada je vozilom prešao u suprotnu traku i udario Željka, nanoseći mu smrtne povrede, da bi potom napustio mesto nesreće.

Sumnje u optužbu

Tokom postupka, Perićeva odbrana je izazvala sumnju da je on zaista bio vozač u trenutku nesreće. Tvrdnje da je Perićev prijatelj Marko Disić upravljao vozilom u tom trenutku doveli su do ponovnog otvaranja glavnog pretresa kako bi se izveli dodatni dokazi, pre svega analiza bioloških tragova koji bi potvrdili ko je zaista bio za volanom.

Miodrag Perić je tvrdio da nije bio za volanom automobila, već da je to bio Marko Disić, dok je on bio toliko pijan da je veći deo puta povraćao, a potom se i onesvestio od alkohola. U završnoj reči, Perić se zakleo svojom decom da nije bio za volanom i izrazio želju da se onome ko je vozio zatvori kuća. S druge strane, Disić je odbacio optužbe nazivajući Perića "lažovom i sramotom za ljudski rod".

Forenzička analiza

Advokat Perića, Milan Petrović, insistirao je na veštačenju trenerice koju je nosio Marko Disić u trenutku nesreće, ističući da bi fleke od povraćanja na trenerici ukazale na to gde se Disić tačno nalazio u vozilu. Forenzičar Dejan Šorgić je svedočio da su masovne fleke na Disićevom odelu bile sa desne strane, i da je analiza pokazala da je u tim flekama trag Miodraga Perića dominantniji.

Ukoliko Šorgić i Perić budu svedočili na narednom ročištu, na istom će se održati i završne reči, dok se čeka odluka suda o daljem toku postupka. Očekuje se da će dodatni dokazi i svedočenja doneti svetlo u ovaj složeni slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading