Slavica Djukić Dejanović iznela ŠOKANTNE INFORMACIJE: "Nastava je funckionisala sasvim normalno dok..."

Autor:

Hronika

23.02.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je informacija da je učenik bio ranije na razgovoru povodom nekog incidenta, ali Ministarstvo to ne može da potvrdi.

Slavica Djukić Dejanović iznela ŠOKANTNE INFORMACIJE: "Nastava je funckionisala sasvim normalno dok..."

Foto: Republika

Učenik osmog razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar", na Vračaru, u kojoj je 3. maja Kosta Kecmanović ubio devet učenik i radnika obezbeđanja, doneo je danas nož u svom rancu u učionicu.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović stigla je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" nakon što je u rancu dečaka nađen nož. Deca koja su bila danas na časovima u OŠ "Vladislav Ribnikar" puštena su da idu kući. 

- - Direktor i školski policajac su obavešteni čim se saznalo da je pronađen nož u rancu jednog od učenika, odmah su reagovali, a u skladu s tim preduzete su sve mere. Međutim, još uvek se ništa ne zna, iz tog razloga ne govorimo o učeniku, već o pronađenom nožu, jer možda je njemu nož ubačen u ranac, a da to nije znao. U svakom slučaju radi se na tome da se nastavi sa radom škole, a sve što bude trebalo naknadno, biće primenjeno kako bi se obezbedila sigurnost učenika i svih ovde - rekla je ministarka.

Kako je ministarka naglasila, popodnevna smena već normalno funkcioniše. A u prvoj smeni je većina nastava radila regularno.

Bilo je informacija da je učenik bio ranije na razgovoru povodom nekog incidenta, ali Ministarstvo to ne može da potvrdi.

Kako se saznaje, školskom policajcu je prijavljeno da dečak koji je osmi razred ima nož. Proverom, u rancu je nađen nož.

Kako portal Republika saznaje dečak je navodno iz 8/6 i lečio se od depresije. Posle masakra pricao da bio ponovio. Drugovi mu našli noz u rancu i prijavili ga. Kako saznajemo deca su ga se plašila.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading