PLAČ I JECAJI MALIH SESTRICA U PALATI PRAVDE PRED POČETAK SUĐENJA! Majka Sofije Negić, kao i braća i sestre ubijene dece, svedoče u parnici protiv Kecmanovića! (VIDEO)

Autor:

Hronika

23.02.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Božović došao sa maloletnim sinom, kako bi dečak svedočio koliko pati za svojom čarobnom sestrom Anom.

PLAČ I JECAJI MALIH SESTRICA U PALATI PRAVDE PRED POČETAK SUĐENJA! Majka Sofije Negić, kao i braća i sestre ubijene dece, svedoče u parnici protiv Kecmanovića! (VIDEO)

Foto: Facebook, NEmanja Pancic, Nikola Mutić

Suđenje Kecmanovićima

Danas je nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno Miljane, Vladimira i masovnog ubice Koste Kecmanović koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro mališana i čuvara škole.

Danas bi trebalo da bude saslušana Milanka Negić, majka ubijene Sofije Negić, nakon čega će svedočiti braća i sestre ubijene dece. Sud je odlučio da taj deo suđenja zatvori za javnost zbog maloletnih svedoka.

Ivan Božović došao sa maloletnim sinom, kako bi dečak svedočio koliko pati za svojom čarobnom sestrom Anom.

- Anči je unosila radost u kuću i gde god se pojavi - govorila je njena majka Ninela pred istim ovim sudom. 

Podsetimo, tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni Kosta Kecmanović i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

U okviru suđenja do sada su saslušani članovi porodica žrtava, a njihova svedočenja su bila veoma emotivna. Slobodan Negić je potresnim rečima govorio o smrti svoje ćerke Sofije, dok je majka ubijene devojčice iznela svoje iskustvo saznavanja o stravičnom događaju. Takođe, svedočenje roditelja devojčice koja je ubijena u školi "Ribnikar" izazvalo je snažne emocije u sudnici.

Pored parničnog postupka, vodi se i krivični postupak protiv oca i majke maloletnog počinioca, kao i vlasnika streljačkog kluba gde je navodno naučio da puca. Takođe, postupak je pokrenut i protiv škole u kojoj se desio masakr, kao i države Srbije. Pored toga, članovi porodice Dukić i nastavnica koja je teško ranjena takođe su podneli tužbe.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading