DEČAK-UBICA NEĆE BITI SASLUŠAN! Njegova baka pred sudom - evo za šta je optužena ONA!

Autor:

Hronika

21.02.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je odustalo od saslušanja u sudu dečaka koji je pucao.

DEČAK-UBICA NEĆE BITI SASLUŠAN! Njegova baka pred sudom - evo za šta je optužena ONA!

Foto: shutterstock

Nakon tragičnog događaja koji je potresao selo Međulužje kod Mladenovca prošlog leta, suđenje V.L, baki dečaka (14) koji je nenamerno usmrtio mlađeg brata (12) iz lovačke puške, privedeno je kraju u Višem sudu u Beogradu. Za naredno ročište krajem marta zakazane su završne reči, a slučaj je izazvao brojna pitanja o bezbednosti oružja i municije u domaćinstvima.

V.L. je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije i izazivanje opšte opasnosti. Prema navodima optužnice, lovačka puška koja je uzeta kao dokazni materijal bila je ostavljena u ormaru V.L. u njenoj sobi, a nije bila pravilno obezbeđena prema propisima, omogućavajući tako pristup oružju osobama koje nisu bile ovlašćene.

Na današnjem ročištu, branilac V.L., Rade Manović, predao je sudu relevantnu dokumentaciju koja potvrđuje da je lovačka puška bila u vlasništvu njenog pokojnog svekra i supruga. Sud će takođe uzeti u obzir dokumentaciju koja potvrđuje da nakon smrti supruga nije vođena ostavinska rasprava.

Tužilaštvo je odustalo od saslušanja u sudu dečaka koji je pucao, uzimajući u obzir rezultate veštačenja koji su pokazali da bi dodatno ispitivanje moglo imati negativne posledice po njega. Međutim, branilac Manović je insistirao na čitanju njegovog ranijeg iskaza datog u maloletničkom postupku, gde je detaljno objasnio okolnosti tog nesrećnog događaja.

Sud je odbio ovaj predlog, obrazlažući da je taj iskaz dat u postupku zatvorenom za javnost. Ipak, isti će biti uzet u obzir prilikom donošenja konačne odluke.

Lovačka puška i municija pripadali su dedi A.L, koji je posedovao odgovarajuću dozvolu. Nakon njegove smrti, porodica nije prijavila oružje i ono nije bilo obuhvaćeno naslednim rešenjem. Svi članovi domaćinstva su bili svesni prisustva puške, ali je ona ostala neiskorišćena sve do nesrećnog događaja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading