POLICAJCI NA POSLEDNJI LEKARSKI PREGLED IŠLI 1993! Skandal trese Tuzlu - inspektor sasuo šaržer metaka u Amru, za provere nema para, a MILIONI dati za transportere!

Autor:

Hronika

10.02.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konferenciji za medije MUP TK, rečeno je da je poslednji lekarski pregled za aktivne policajce urađen 1993. godine, dok je 2022. godine urađen lekarski pregled za 300 pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice za specijalnu podršku.

POLICAJCI NA POSLEDNJI LEKARSKI PREGLED IŠLI 1993! Skandal trese Tuzlu - inspektor sasuo šaržer metaka u Amru, za provere nema para, a MILIONI dati za transportere!

Foto: Avaz, Facebook

Još jedan femicid, ubistvo Amre Kahrimanović iz Tuzle potreslo je čitavu javnost. Usmrtio ju je Elvis Ćustendil, policijski inspektor koji je mortus pijan iz službenog pištolja pucao u nju i ispalio šaržer metaka.

Pobegao je i ostavio je da leži u lokvi krvi u tržnom centru gde ju je usmrtio.

Inače, radi se o policajcu koji je već ranije imao probleme sa zakonom - izazvao je saobraćajnu nesreću u alkoholisanom stanju, nakon čega je suspendovan, a onda vraćen u službu.

Kako prenosi Avaz, Ćustendil je imao česte konflikte i probleme sa kolegama, a komesar MUP TK Dževad Korman to nije službeno potvrdio.

Republika

Foto: AVAZ/A. Bešić

Hapšenje Elvis Ćustendila

Stanje MUP TK na čijem čelu se nalazi Hajrudin Mehanović, već je pitanje koje se postavlja neko vreme, a odgovo na to pitanje jesu lekarski pregledi koji se ne vrše za pripadnice policije.

Na konferenciji za medije MUP TK, rečeno je da je poslednji lekarski pregled za aktivne policajce urađen 1993. godine, dok je 2022. godine urađen lekarski pregled za 300 pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice za specijalnu podršku. Istaknuto je da se lekarski pregledi rade za kadete koji su na policijskoj akademiji, dok se za ostale ne rade, a kao razlog toj sramotnoj činjenici naveden je manjak finansijskih sredstava.

Republika

Foto: Facebook

Amra Kahrimanović

Inače, budžet TK je nakon poslednjeg rebalansa u prošloj godini iznosio 683.625.963 KM (oko 350.577.416 EUR), te su kupljena četiri nova policijska transportera, dok za lekarske preglede nema novca.

- Očekujemo transportere. Neka ih i za parade, a i zlu ne trebalo – rekao je premijer TK Irfan Halilagić kada se za nabavku ovih vozila početkom prošle godine.

Sve ovo izaziva dodatan bes i gnev kod građana koje ''čuvaju'' ljudi sa narušenim mentalnim zdravljem ili težim dijagnozama, a na konferenciji za medije je rečeno da se u tim slučajevim MUP TK uzda u to da će im zdravstvene ustanove dostaviti informacije o takvim slučajevima jer ''znaju gde rade''.

Jasna poruka koja se šalje građanima jeste da za policajce nema rigoroznih provera kao što ima za civile, naročito kada se radi o rukovanju oružjem, te da se pre svega moraju čuvati i organa reda, jer nedajboze, nekada se nekome može dogoditi isto što i nesrećnoj Amri koju je ubio upravo pripadnik policijske službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading