UŽAS U PODUJEVU: Pronaženo beživotno žensko telo

Autor:

Hronika

01.02.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo je prebačeno na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Prištini, dok je nadležni tužilac pokrenuo istragu pod oznakom "istraga smrti".

UŽAS U PODUJEVU: Pronaženo beživotno žensko telo

Foto: Ilustracija: Republika, ST/Nebojša Mandić, Pixabay

Policija vrši uviđaj

Juče u Podujevu, pronađeno je beživotno telo ženske osobe u njenoj kući.

Policija tzv. Kosova je saopštila da je telo pronađeno oko podneva, a da je identitet preminule žene još uvek nepoznat.

Telo je prebačeno na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Prištini, dok je nadležni tužilac pokrenuo istragu pod oznakom "istraga smrti".

- Beživotno telo je pronađeno u kući u kojoj je živela u Podujevu - naveli su u saopštenju.

Jedan od ključnih detalja ovog slučaja je nepoznat identitet žene čije je telo pronađeno. Policija još uvek nije objavila nikakve informacije o identitetu preminule.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?


Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.


Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading