EVO KAKVO JE STANJE U BANJI BEZDAN KOD SOMBORA! Evakuisano 70 pacijenata - vatrena buktinja besnela CELU NOĆ!

Autor:

Hronika

25.01.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci su lokalizovali požar.

EVO KAKVO JE STANJE U BANJI BEZDAN KOD SOMBORA! Evakuisano 70 pacijenata - vatrena buktinja besnela CELU NOĆ!

Foto: shutterstock

Sinoć oko 19 časova, vatrogasci su uspešno intervenisali i stavili pod kontrolu požar koji je buknuo u banji Bezdan. Iako je vatra ugašena, na nekoliko mesta još uvek primećujemo dim, dok je oko 70 pacijenata bezbedno evakuisano.

Požar je izbio pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, započevši na krovnoj konstrukciji iznad terapijskog dela Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Vatrogasci iz Bačkog Monoštora, Bezdana, Sombora i Bačkog Brega hitno su izašli na teren kako bi suzbili vatrenu stihiju.

Gordana Petrović, direktorka banje Bezdan, izjavila je: "Brza reakcija naših hrabrih vatrogasaca doprinela je brzom suzbijanju požara. Evakuisali smo oko 70 pacijenata iz predostrožnosti, s obzirom da se požar dešavao iznad terapijskog dela i niko od pacijenata nije bio direktno ugrožen."

Gorelo je oko 2.000 kvadratnih metara krova, ali su vatrogasci sačuvali glavni deo objekta. Povređenih nema, a zahvaljujući brzoj akciji, šteta je minimalizovana.

Vatrogasci sada nastavljaju s preciznim radom kako bi potpuno ugasili preostali dim. Istraga o uzroku požara je u toku, a lokalne vlasti pružaju punu podršku osoblju banje Bezdan u procesu sanacije i obnove.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading