BEOGRAĐANI, OPREZ, LOPOV HARA GRADOM! Ako vidite ovog čoveka odmah pozovite policiju! (VIDEO)

Autor:

Hronika

23.01.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku se vidi mladić kako strpljivo prati svoju žrtvu duž Ulice kralja Milana, da bi potom, iskoristivši trenutak nepažnje, opljačkao ženu i pobegao.

BEOGRAĐANI, OPREZ, LOPOV HARA GRADOM! Ako vidite ovog čoveka odmah pozovite policiju! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/moj_beo_grad_/

Uznemirujući snimak džeparoša koji hara centrom Beograda pojavio se na društvenim mrežama, izazivajući ogorčenje među građanima.

 

 

Na snimku se vidi mladić kako strpljivo prati svoju žrtvu duž Ulice kralja Milana, da bi potom, iskoristivši trenutak nepažnje, opljačkao ženu i pobegao.

Na snimcima sa nadzornih kamera jasno je prikazano kako mladić, maskiran kapom, prati ženu sve do jedne radnje. Kada je žrtva zastala ispred objekta, džeparoš je brzo i neprimetno otvorio njen ranac, izvukao novčanik i pobegao iz radnje. Građani su izrazili zabrinutost zbog očigledne iskusnosti lopova, sugerišući da bi mogao biti deo organizovane bande.

Policija je obaveštena o ovom incidentu, a snimak je podeljen na društvenim mrežama uz apel građanima da, ukoliko prepoznaju lopova, odmah obaveste policiju. Incident se dogodio u Ulici kralja Milana 15, a žrtva je već prijavila slučaj nadležnim organima.

Reakcije na društvenim mrežama su burne, mnogi građanima izražavajući šok i ogorčenje. Neki komentari ukazuju na sve češće slučajeve krađa u Beogradu, izazivajući zabrinutost među ljudima.

Iako  policija napominje da je džeparenje, odnosno takozvane džepne krađe, poslednjih godina sve ređe, odnosno da se smanjuje, objašnjavaju da se ono i dalje dešava, kao i gde bi trebalo naročito biti oprezan.

- Džepne krađe se najčešće dešavaju u centralnim gradskim opštinama, tamo gde je velika gužva. Džeparošima to odgovara jer smanje distancu i neometano priđu žrtvi. Najčešće su to Knez Mihailova, Kalemegdan, Sremska, Mostarska petlja. Najčešće gradske linije u koja operišu su 26, 31 i 50. Takođe, džeparoša ima na autobuskim stajalištima i u podzemnim prolazima. Među najugroženijim mestima su plato TC Ušće i pešački prolaz ispod njega - objasnio je prošle godine za medije Aleksandar Mitrović, šef Odseka MUP Srbije za suzbijanje džepnih krađa.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Beogradjanin

24.01.2024 02:09

Znam ga. Radi u RIK-u.