ZAVRŠEN UVIĐAJ U FABRICI U ALEKSINCU: Otrovano 162 ljudi, "Magna" zatvorena do daljnjeg

Autor:

Hronika

23.01.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadska fabrika, koja posluje u Aleksincu od 2021. godine, nastaviće sa radom tek nakon utvrđivanja uzroka trovanja.

ZAVRŠEN UVIĐAJ U FABRICI U ALEKSINCU: Otrovano 162 ljudi, "Magna" zatvorena do daljnjeg

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Policija je završila uviđaj u fabrici "Magna" u Aleksincu gde se dogodilo trovanje 162 radnika, ali pogoni ove kompanije još uvek neće početi sa radom dok nadležni državni organi ne utvrde uzrok trovanja, prenosi Blic.

Kanadska fabrika, koja posluje u Aleksincu od 2021. godine, nastaviće sa radom tek nakon utvrđivanja uzroka trovanja. Paralelno sa utvrđivanjem uzroka trovanja, ispituje se i eventualna odgovornost za ove događaje.

- Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu koje rukovodi istragom prikuplja obaveštenja od rukovodstva i od tehničkih lica u fabrici preko policije. Čekaju se izveštaji nadležnih institucija - toksikologa i medicine rada iz Novog Sada, kao i zapisnici mnogih inspekcija koje su postupale. Kada se sve to slije u tužilaštvo, biće doneta odluka o tome da li je učinjeno neko krivično delo i evenmtualno o nečijoj odgovornosti - kaže izvor Blica.

Prvo trovanje radnika dogodilo se 17. januara, a lekarsku pomoć zatražila su 104 radnika usled trovanja disajnih organa izazvanim, kako se sumnjalo, lepkom za lepljenje podnih obloga. Nakon provere kvaliteta vazduha koji je ocenjen kao čist, 18. januara se na posao vratila treća smena zaposlenih, kada se pola časa nakon ponoći desilo novo trovanje usled koga je pomoć lekara zatražilo 58 zaposlenih.

Radnik iz fabrike "Magna" u Aleksincu opisao je dramatične trenutke trovanja, za sada nepoznatim isparenjima.

- Pola sata posle ponoći počeo je haos. To je grebanje u grlu, ogroman kašalj, imaš utisak da ćeš sebe da ispovraćaš, a nemaš šta da povraćaš. Jedna žena je iskašljala i sukrvicu. Nekoliko radnika se i onesvestilo. Da nisam video šta se dešavalo, ne bih verovao - ispričao je radnik za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading