ČLANOVI PORODICA PRETUČENE DECE U VUKOVARU OČAJNI: "Ovo je jauk roditelja jednoga grada"

Autor:

Hronika

13.01.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji traže konkretne promene u Kaznenom zakonu i očekuju da se pravosudni sistem efikasnije suprotstavi počiniocima ovakvih nedela.

ČLANOVI PORODICA PRETUČENE DECE U VUKOVARU OČAJNI: "Ovo je jauk roditelja jednoga grada"

Foto: Shuttersock

Na skupu podrške roditeljima šestorice pretučenih petnaestogodišnjaka u Vukovaru okupilo se nekoliko stotina građana različitih profila. Među njima su bili roditelji s malom decom, zabrinuti za sigurnost svoje dece, ali i profesori, nastavnici i političari. Unatoč molbama roditelja, nekolicina političara se pojavila na skupu, izazivajući time dodatno negodovanje okupljenih.

Teška trauma dece

Jedan od očeva pretučenog dečaka izrazio je svoje očajanje zbog situacije, ističući da deca teško spavaju i da se bore sa traumatičnim iskustvom. Sva deca su puštena iz bolnice, ali posledice napada su i dalje vidljive u njihovom ponašanju. Očevi i majke su izrazili nadu da će politika i sudstvo reagovati na ovaj slučaj, ističući da su sudski postupci prema počiniocima nedovoljni i da ponavljači krivičnih dela slobodno šetaju gradovima, što smatraju nedopustivim.

Ovo je jauk roditelja jednoga grada. Tome treba stati na kraj, samo se nadam da će politika i sudstvo reagovati jer ovo su ponavljači ovakvih nemilih događaja i dela, ti ljudi šetaju gradom. Sudske presude su toliko smešne. Neko vam napada decu, a za mesec dana ponovno šeta gradom. Nemojte politiku uvlačiti u ovo jer nas ovde zaista ima svakakvih, mi se poštujemo, cenimo i mi smo grad dobrih ljudi, a to dokazujemo ovim okupljanjem - rekao je otac pretučenog dečaka.

Poziv na promene u zakonodavstvu

Roditelji traže konkretne promene u Kaznenom zakonu i očekuju da se pravosudni sistem efikasnije suprotstavi počiniocima ovakvih nedela. Naglašavaju da je važno da se ne toleriše slobodno kretanje ponavljača krivičnih dela, te ističu da je reakcija države od presudnog značaja za očuvanje sigurnosti dece i građana.

- Moji ne spavaju, samo hodaju po kući, otimaju se, bore se, hoće da se izvuku iz nečega, tek pred zoru zaspu. To je jedna teška trauma koja je njima učinjena, a mi se moramo s time nositi - dodao je te rekao da su sva deca puštena iz bolnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading