ŠOK OBRT, POKUŠAJ OTMICE LAŽAN! Devojčica napravila dramu roditeljima nasred ulice!

Autor:

Hronika

02.01.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Mirijevu je došlo do lažnog pokušaja otmice, istina je potpuno drugačija.

ŠOK OBRT, POKUŠAJ OTMICE LAŽAN! Devojčica napravila dramu roditeljima nasred ulice!

Foto: youtube.com/Liv

Večeras se pronela vest da su četvorica muškaraca u Mirijevu pokušala da kidnapuju devojku, međutim, nije se radilo ni kakvoj otmici već o porodičnoj svađi.

Kako je javljeno na Instagram stranici Serbia live, sve se izdešavalo na pijaci u Mirijevu.

- Dve policajke su bile na autobuskoj stanici i čule vrištanje, odmah su reagovale. I zvale pojačanje! Svaka čast policija Mirijevo - navodi se na stranici.

Međutim, istina je skroz drugačija.

Devojka koja je 2005. godište nije htela da uđe u auto, zbog čega se svađala sa roditeljima, te se ne radi o kidnapovanju, nego insceniranoj otmici, prenosi Informer.

O tome šta bi porodica trebalo da uradi u slučaju otmice, ali i koje su slabe tačke kidnapera govorio je Dejan Radenković, bivši visoki funkcioner MUP-a.

- Najbitnije je da se krene ispočetka, a to je da žrtva i roditelji vide kolika opasnost može da preti i da se ponašaju u skladu sa tim. Jako je bitna svest kod porodice, da ništa ne preduzimaju sami i da veruju u državnim organima. Važno je da policija ima kompletnu sliku o slučaju, kao i to šta je uzrok otmice - rekao je Radenković za Kurir:

- Bitno je da porodica sarađuje sa policijom, da se prikupe potrebni podaci i dođe do kontakta. To je ujedno i najslabija karika otmičara. Kada uđe u kontakt sa porodicom oko uslova, tada je bitno da policija sa svim podacima i tehnikama otkrije lokaciju poziva. Ne postoji lakše ili teže pronalaženje izvršioca krivičnog dela, svako je specifično po sebi, zato je bitno da policija profesionalno radi.

Napomenuo je da je i te kako bitna organizovanost kriminalne grupe, ali i daje krivično delo otmica tek početak niza krivičnih dela.

- Teško da se ovakvo krivično delo otmice događa nasumično. Teško da neko može da bude otet na ulici tek tako. Postoje određene pripremne radnje takvih kriminalnih grupa. Za brzi i delotvorni rad policije, u ulozi je i koliko je ta grupa organizovana. Svaka grupa ukoliko je jača i deluje šire, veoma je teško doći do njih. Setimo se otmica koje su se dešavale od strane Zemunskog klana, a to je bilo iz čistog koristoljublja. Ne tako davno, dešavale su se otmice zbog krivičnog dela ubistva. Dakle, otmica je samo početak niza krivičnih dela - zaključio je Radenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading