POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Vatra zahvatila slot klub! (VIDEO)

Autor:

Hronika

16.12.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je izbio oko dva sata posle ponoći.

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Vatra zahvatila slot klub! (VIDEO)

Foto: instagram.com/moj_beo_grad/printscreen

Noćas je na Novom Beogradu izbio požar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Vatra je, kako je objavljeno na Instagram stranici moj_beo_grad_, buknula u jednom slot klubu, a prema prvim informacijama nema povređenih. 
 

Požar je izbio oko dva sata posle ponoći.

Podsećamo da je prethpdnih dana izbilo više požara, a najteži je bio onaj u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu u kojem su dve osobe izgubile život, a petoro povređeno.

Juče je tokom poslepodnevnih sati u Sinđelićevoj ulici u širem centru Čačka, izbila je vatra na sušari koja se nalazi tik uz porodičnu kuću. Vatrogasne ekipe su odmah izašle na lice mesta sa jednim vozilom i brzom intervencijom uspele su da lokalizuju plamen. Dim se proširio čitavim naseljem Vinara, ali na sreću nije bilo nastradalih lica. Ipak, pričinjena je veća materijalna šteta, a ekipa Hitne pomoći je pružila pomoć trudnici koja se zatekla na mestu požara.

Takođe, juče u ranim jutarnjim satima u Zrenjaninu se desio veliki požar koji je zahvatio prostorije bivšeg tekstilnog pogona "Mideri".

Vatra je buknula na krovu objekta, stvarajući dramatičnu scenu koja je brzo privukla pažnju lokalnih stanovnika. 

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading