"VRAČARCIMA" POTVRĐENA OPTUŽNICA: Pred sudom uskoro Džoni sa Vračara i 37 okrivljenih!

Autor:

Hronika

08.12.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionig suda u Beogradu, potvrdilo je optužnicu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal podignutu u maju, protiv Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara i ostalih optuženih pripadnika takozvanog "vračarskog klana".

"VRAČARCIMA" POTVRĐENA OPTUŽNICA: Pred sudom uskoro Džoni sa Vračara i 37 okrivljenih!

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

Pošto je optužnica potvrđena, očekuje se da Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu uskoro zakaže početak suđenja.

Vušović je, podsetimo, u beskstu, a označen je kao vođa organizovane kriminalne grupe iz Beograda, "Vračarci".

Ova grupa,  tererti se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca i pet pokušaja ubistava.

- Nikoli Vušoviću na teret je stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i šest krivičnih dela teško ubistvo, od čega tri u podstrevanju i tri u pokušaju i podstrekavanju. Okrivljenom Urošu Piperskom krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih, šest krivičnih dela teško ubistvo, od čega su tri podstrekavanja i tri koja su ostala u pokušaju, kao i pranje novca, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet odružja i ekplozivnih naprava - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Potvrđenom optužnicom, obuhvaćeni su još Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Miloš Miljanović, Vuk Ursulov, Lazar Ilić, Marko Drakula, Miloš Pavlović, Luka Cerović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Darko Maletić, Raša Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Nikola Milenković, Nikola Filipović, Petar Jevtić, Radivoj Jovanović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Ivan Biletić, Vojin Stupar, Miloš Andrijević, Aleksandar Ostojić, Nikola Vukojević, Marko Tacić, Strahinja Savić, Draško Nikolić, Marko Drakula koji je inače sin poznatog muzičara Nebojše Drakule, frontmena grupe "Direktori".

Podsetimo, optuženi Kačarević, poznat je javnosti kao surpug  jedne starlete.  Njemu se na teret stavljaja da je učestvovao u ubistvu Aleksandra Šarca, kao i krivično delo neovlašćeno držanje, nošenje i promet oružjem i eksplozivnih materija, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Apelacioni sud navodi i da u konkretnom slučaju postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela koja su im stavljena na teret.

- Jasno i određeno navedeno šta se svakom od okrivljenih stavlja na teret, tako da celokupno optuženje predstavlja logičnu usklađenost, a prvostepeni sud je, proveravajući da li dokazi ponuđeni od strane tužioca, u pogledu svih elemenata krivičnih dela koja se okrivljenima stavljaju na teret, daju osnov za zaključak o postojanju opravdane sumnje koja opravdava iznošenje konkretne krivično pravne stvari pred sud, dao dovoljno razloga - navodi se u odluci suda i dodaje da će prikupljeni dokazi biti predmet postupka pred prvostepenim sudom i da će se o njima sud opredeliti po okončanju postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading