"PALO" 13 SRBA U BARSELONI: Svi umešani u trgovinu drogom!

Autor:

Hronika

07.12.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova kriminalna organizacije je delovala po strogo hijerarhijskom principu. Svaki član je imao svoja zaduženja i svi su odgovarali šefu grupe.

"PALO" 13 SRBA U BARSELONI: Svi umešani u trgovinu drogom!

Foto: Shutterstock

U Barseloni, španska policija je u saradnji sa kolegama iz Srbije sprovela operaciju hapšenja 13 pripadnika kriminalne organizacije, navodno srpskih državljana, zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkoticima, tačnije uzgojem marihuane.

Ova akcija je rezultat zajedničkih napora španske i srpske policije u suzbijanju međunarodnog kriminala, posebno u vezi sa švercom droge. 

- Tokom pretresa na pet lokacija, tačnije plantaža, zaplenjeno je više od 37.000 biljaka, 25 kilograma pupoljaka marihuane, 32.000 evra, mobilni telefoni i automobili. Plantaže su locirane u stambenim naseljima udaljenim od centra grada, a najveća je bila smeštena u jednom napuštenom hostelu - piše u saopštenju.

Članovi grupe su zatvorili sve ulaze u ovaj objekat, kako plantaža ostala neprimećena. Tvrdi se da su se pored međunarodne trgovine narkoticima, bavili i prodajom pupoljaka marihuane po Barseloni.

Istraga je, prema onome što se navodi na sajtu, počela krajem januara ove godine, kao rezultat razmene informacija između španske i srpske policije.

Tada se došlo do podatka da kriminalnu grupu predvodi Srbin, nastanjen u španskoj pokrajini Кatalonija i da je poslednjih nekoliko godina oko sebe okupio zemljake, u cilju trgovine drogom. Istražitelji su locirali i identifikovali sve članove organizacije i otkrili na kojim lokacijama uzgajaju marihuanu.

Ova kriminalna organizacije je delovala po strogo hijerarhijskom principu. Svaki član je imao svoja zaduženja i svi su odgovarali šefu grupe.

Pored toga, njihova komunikacija je vođena uz punu diskreciju, kako bi se garantovala njihova bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading