"PRAVDA ZA VANJU!" Najavljen protest zbog gnusnog zločina - ceo region ustao protiv nasilnika!

Autor: T.V.

Hronika

05.12.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Pravda za Vanju“, „Ne zaboravi“, „Stop jezivim ubistvima“ samo su neke od poruka koje građani šalju na društvenim mrežama.

"PRAVDA ZA VANJU!" Najavljen protest zbog gnusnog zločina - ceo region ustao protiv nasilnika!

Foto: Profimedia, Društvene mreže

Posle brutalnog i monstruoznog ubistva četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja, najavljuje se masovni protest „Pravda za Vanju“ u organizaciji građana i organizacija civilnog društva.

Protest je zakazan za ovu subotu sa početkom u 10 časova u „Skolki“ u Gradskom parku.

„Pravda za Vanju“, „Ne zaboravi“, „Stop jezivim ubistvima“ samo su neke od poruka koje građani šalju na društvenim mrežama.

Podsetimo, Vanjino telo pronađeno je u nedelju, a prema navodima policije i tužilaštva, počinioci ovog monstruoznog čina isti su kao oni koji su ubili Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski su završili u pritvoru od 48 sati, koji ističe sutra.

Da li će biti zatražena dodatna mera, moraće da saopšti Skopski PSO.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice ćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je juče međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim Palčom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Iz Skopskog javnog tužilaštva saopšteno je da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bekstvu, izdat nalog po hitnom postupku za sprovođenje istrage o krivičnim delima otmice i ubistva. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon njegovog otkrivanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ss

06.12.2023 14:52

neka protestuju i neka svi makedonci potpisu peticiju za smrtnu kaznu, dokle god je zakon tako blag bice ubistava na svakom koraku