DETALJI UŽASA KOJI SE DOGODIO U POŽEGI: Baka pronašla otrovane devojčice u kupatilu

Autor:

Hronika

03.12.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć je poziv o događaju dobila u 21:46 i do mesta u kojem se sve odvilo stigla je oko 22 sata, a devojčice je u bolnici dočekao tim lekara.

DETALJI UŽASA KOJI SE DOGODIO U POŽEGI: Baka pronašla otrovane devojčice u kupatilu

Foto: Shutterstock

Dve devojčice iz Požege završile su sinoć u bolnici nakon što su se otrovale ugljen-monoksidom u svojoj kući. U bolnici je završio i njihov deda.

Vlado Drkulec, načelnik Odeljenja za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici, rekao je da su u subotu oko 22:10 na hitni prijem bolnice dovezene dve sestrične starosti 11 i 12 godina iz Osijeka i Požege. Devojčice su, zajedno s trećom sestričnom, u Požegi bile kod bake i dede te su bile u kupatilu u kojem je bio bojler na gas.

- Baka je primetila da su deca tiha, da se ne javljaju i kad je došla u kupatilo videla je da je jedna od njih bez svesti u kadi, a druga je bila dezorijentisana i sužene svesti naslonjena na zid - ispričao je doktor.

Hitna pomoć je poziv o događaju dobila u 21:46 i do mesta u kojem se sve odvilo stigla je oko 22 sata, a devojčice je u bolnici dočekao tim lekara.

- Trovanje ugljen-monoksidom je dokazano po simptomima, ali i laboratorijskim nalazima koji su pokazali da se radi o ekstremnom trovanju. Verovatno je to posledica vremenskih uslova koji su vladali u Požegi – visokih temperatura i pritiska vazduha – koji su doveli do izgaranja gasa i njegovog pretvaranja u ugljen- monoksid - objasnio je Drkulec u izjavi za medije prenosi pozega.eu

Devojčice nisu u životnoj opasnosti, a očekuje se da će danas biti puštene iz bolnice te da neće imati trajne posledice. U bolnici je završio i njihov deda koji ih je izneo iz kupatila.

- On je na kardiologijii. On je stariji čovek koji ima problema s disanjem, glavoboljom i stezanjem u grudima, što je isto verovatno posledica trovanja. Dakle, troje ljudi povređeno, ali ne možemo biti sigurni da li se deda otrovao ili su problemi nastali zbog uzbuđenja - rekao je.

Požeško-slavonska policija je objavila da prema rezultatima uviđaja sve upućuje na sumnju da je do trovanja došlo ugljen-monoksidom usled zajedničkog rada aspiratora i protočnog bojlera na gas bez dotoka svežeg vazduha.

Da podsetimo, dvoje dece, u uzrastu od 11 i 12 godina, su sinoć otrovalo ugljen-monoksidom na teritoriji Požege, prema saopštenju Policijske uprave požeško-slavonske. Incident se desio sinoć oko 22 sata u kupatilu porodične kuće u Požegi. Hitno su prebačena u Opštu županijsku bolnicu Požega radi pružanja dodatne medicinske pomoći, a konstatovane su im blaže telesne povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading