GRAĐANI SE STROGO UPOZORAVAJU! Od kako je počela grejna sezona, tragedije se samo nižu - PETORO nastradalo u svojim domovima za mesec dana!

Autor: T.V.

Hronika

02.12.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove nesreće ukazuju na hitnost potrebe za pojačanom pažnjom i bezbednosnim merama tokom grejne sezone.

GRAĐANI SE STROGO UPOZORAVAJU! Od kako je počela grejna sezona, tragedije se samo nižu - PETORO nastradalo u svojim domovima za mesec dana!

Foto: shutterstock

U nizu nesreća tokom grejne sezone u Srbiji, petoro ljudi je izgubilo život, dok su dvoje povređeni, podsećajući nas na ozbiljne opasnosti povezane sa sigurnošću grejanja i upotrebom plina.

Najnoviji slučajevi uključuju tragičnu smrt Igora (41) i Branke (38) Nešić iz Niša, koji su ugušili tokom noći 27. novembra nakon curenja plina iz šporeta u njihovom stanu.

Kako je ispričao Igorov brat, plinska boca je bila puna, ali je do tragedije došlo kada je došlo do kraja i boca počela da ispušta gas dok su supružnici spavali.

Ovi događaji pridružuju se seriji drugih nesreća tokom grejne sezone, uključujući eksploziju cevi za gas u Zemunu koja je usmrtila Stevu Ljiljaka (74) i teško povredila njegovu ćerku.

Takođe, 23. novembra, Eva M. (74) je poginula u Zrenjaninu nakon što je eksplozija srušila njenu kuću, verovatno izazvana curenjem plina.

Najnovija tragedija dogodila se u mestu Vračev Gaj, gde je žena, Vezira U., pronađena mrtva u porodičnoj kući zbog gušenja dimom iz neispravne peći na pelet. Njena porodica, uključujući sina i unuka, prebačeni su u bolnicu zbog udisanja dima.

Ove nesreće ukazuju na hitnost potrebe za pojačanom pažnjom i bezbednosnim merama tokom grejne sezone, uz poseban naglasak na redovnom održavanju plinskih uređaja i čestim proverama dimnjaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading