ČEDOMIR UBIO DRAGANU, A ONDA JOJ SIPAO KISELINU U USTA I BACIO U JEZERO: Zločin koji je uzdrmao celu Srbiju!

Autor:

Hronika

29.11.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana Ćirić je bila žrtva brutalnog ubistva, a njeno telo pronađeno je u jezeru tri dana nakon što je nestala.

ČEDOMIR UBIO DRAGANU, A ONDA JOJ SIPAO KISELINU U USTA I BACIO U JEZERO: Zločin koji je uzdrmao celu Srbiju!

Foto: youtube.com/Top News, youtube.com/ Zamediatelevizija

Zločin koji se desio u selu Salaš kod Zaječara 2014. godine ii dalje je ostavo zabeležen kao jedan od najsurovijih. Osamnaestogodišnja Dragana Ćirić je bila žrtva brutalnog ubistva, a njeno telo pronađeno je u jezeru tri dana nakon što je nestala. O ovom slučaju govorio je privatni istražitelj Braca Zdravković, koji je detaljno opisao Draganino detinjstvo, mladost i prerano ugašen život.

- Dragana je rođena 1996. godine u Zaječaru. Njeni roditelji su iz sela Salaš i jako mala je ostala bez oca. Kada je imala tri godine njena majka je odlučila da se preuda i udala se za čoveka kog je volela i sa kim je radila u poljoprivrednom kombinatu u Salašu, a to je Dragiša Ćirić. Dragana je odrastala u domu sa majkom Ljiljanom i očuhom. Očuh je gledao kao svoje dete. Po završenoj osnovnoj školi ona upisuje srednju Ekonomsku školu u Zaječaru. S obzirom na to da je Salaš udaljen 26 km od Zaječara ona je stanovala u domu za učenike - počeo je priču detektiv.

Radnim danima, Dragana je bila na poslu, a vikendima je odlazila kod roditelja u Salaš, vraćajući se nedeljom uveče. Svi su je hvalili, a pored škole, najviše se radovala vikendima jer je tamo živela i bila zaljubljena u svog dečka Milana Mitića, koji je bio stariji od nje četiri godine, objasnio je Zdravković.

Republika

Foto: youtube.com/Top News

Čedomir Đurić

- Jednom kada je njen momak bio kod Dragane dok je odlazio kući doživeo je neprijatno iznenađenje. Njegov novi motor koji je imao nije hteo da upali. Sve je pokušao nikako nije mogao. Na kraju je ustanovljeno da je neko iz rezervoara njegovog motora isisao benzin i sipao vodu. Bio je šokiran. Dok je počeo da viče sa pravom i psuje ko je mogao to da uradi, tu su odmah prišle komšije i rekli su da su zapazili izvesnog Čedu koji se tu motao i da je nosio sa sobom jedan kanister i crevo i da je najverovatnije uradio to on zato što su ga videli u blizini kapije i u blizini motora. Kada je to čuo Draganin očuh on je potpuno poludeo i rekao je da sutra ide do policije da prijavi tog čoveka, što je i uradio - rekao je detektiv i ispričao ko je zapravo bio taj Čeda.

Prema rečima detektiva, Čedomir je često vozio oko škole uveče i prolazio kroz centralni deo sela tokom leta. Navodno je otvarao prozor i pokušavao prilaziti devojkama, nudeći im vožnju do obližnjeg jezera ili pozivajući ih na piće u hotel. Međutim, devojke su redovno odbijale njegove ponude. Lokalni meštani su ga često tukli jer je uznemiravao devojke. Zvanično, Čedomir se ženio pet puta, poslednji put sa ženom po imenu Milosava, ali nije imao dece ni sa jednom od svojih supruga.

Republika

Foto: youtube.com/ Zamediatelevizija

Žrtva monstruma, Dragana Ćirić

Detektiv Zdravković tvrdi da je Čedomir primetio Dragana Ćirić dok je vozio decu u školu. Navodno je želeo da je usvoji i približi joj se, a da ne izgleda sumnjivo roditeljima. Nudio im je da joj prepiše nešto imovine nakon smrti, na što su roditelji pristali. Međutim, kako je Dragana starijala, Čedomir je počeo neprimereno da je tretira. Kada je počela srednju školu, primetila je promene u njegovom ponašanju prema njoj, a situacija joj nije prijala. Detektiv tvrdi da joj je Čedomir govorio da će joj naći pravog momka za udaju. Često ju je molio da mu sedne u krilo, posebno tokom praznika.

Kada je shvatila da je Čedomir gleda drugačije, Dragana je prestala da posećuje njegovu kuću. Rekla mu je da ima dečka Milana i da će razmisliti o ponudi o životnom izdržavanju koju joj je Čedomir dao. Ona i njen dečko su se počeli distancirati od Čedomira, smatrajući ga opasnim za okolinu, prema rečima detektiva Brace Zdravkovića.

Čedomir Đurić iz Salaša je 2014. godine ubio Dragana Ćirić, gotovo pet decenija mlađu od njega, sa samo 18 godina. Detektiv Braca je izjavio da je Čedomir često odlazio u Zaječar kako bi pratio Dragana, stalno krstario automobilom oko mesta gde je živela. Čedomirova supruga je primetila njegovu opsesiju Draganom i shvatila da je pratio mladu devojku. Detektiv tvrdi da je Čedomir konačno priznao svojoj ženi da je počeo osećati kao tinejdžer zbog svoje opsesije.

Na dan nestanka Dragane, kamere u centru Zaječara snimile su Čedomira i Draganu na trgu, ulazak u njegov automobil bio je vidljiv na snimku. Kada je Dragana nestala, njen momak i roditelji krenuli su u potragu. Nakon dva dana, policija je uhapsila Čedomira, koji je priznao jeziv zločin. On je policiji rekao gde je bacio telo nakon ubistva i priznao da je bio patološki zaljubljen u Draganu, pogođen ljubomorom zbog njenog dečka. Đurić je osuđen na 40 godina zatvora 2015. godine.

Telo Dragane pronađeno je tri dana nakon njenog nestanka. "Istraga i obdukcija otkrile su šta je ovaj monstrum učinio našem detetu", rekao je očuh ubijene Dragane, dodajući da su saznali da je Čedomir tog kobnog dana vozio Dragana 50 kilometara.

 - Kad ju je povezao iz Zaječara, vozio ju je prema Boru, to je oko 20 kilometara, pa je odatle vratio prema Rgotini, pa ponovo starim putem. Sve vreme ju je tokom vožnje tukao i lomio vojničkim ašovom. Polomio joj je levu ruku od batina, jagodičnu kost, usta, razbijena joj je bila slepoočnica, oko joj je skoro ispalo... Tako prebijenu stavio ju je u gepek i vozio do šume. Bila je unakažena i polumrtva kad joj je sipao kiselinu u usta -  objasnio je Ćirić i dodao da je Đurić potom telo stavio u vojnu vreću i ostavio u šumi.

Dan nakon zločina, kada je Čedomir shvatio da se intenzivno traži Dragana i da postoji mogućnost da je pronađu, vratio se u šumu da ponovno sakrije telo. Očuh je tada ispričao da je otvorio vreću i stavio kamenje u nju kako bi telo lakše potonulo, nadajući se da ga nikada neće pronaći.

Prema njegovim rečima, monstrum je tukao nesrećnu devojku noseći rukavice, što je kasnije otkriveno tokom istrage. Pronađene rukavice oprao je na česmi i zatrpao. Česma se nalazila na starom putu od Zaječara ka Salašu, a pretpostavlja se da je rukavica ispala dok je telo stavljao u gepek ili dok je kretao da ga sakrije u šumi, prema iskazu Ćirića.

Čak ni nakon što je Čedomir Đurić završio iza rešetaka, nije prestao da nanosi bol porodici ubijene Dragane. Nekoliko godina kasnije, poslao im je pismo u kojem je, prema priči roditelja, tvrdio da često sanja pokojnu Draganu sa njenim sinom, da su za njenu smrt krivi roditelji, te da će je oživeti i snimiti film o njoj kada uskoro izađe iz zatvora.

- Ne mogu da opišem šok koji smo doživeli kad nam je iz Padinske skele stiglo pismo. Monstrum nije pisao da se kaje što je brutalno ubio naše dete, već piše gadosti. Piše nam da je sanja nasmejanu... Da ima dete i da s njim bere jabuke. Ne priznaje da ju je ubio, već kaže da se sama otrovala zbog majke. Šta mislite kako je nama... S druge strane, on piše pisma kao da je u vojsku otišao, a ne u zatvor. Stariji sam čovek i znam kako je bilo pre četiri-pet decenija, osuđenik i za manje brutalna dela bio je potpuno izolovan od sveta - rekao je tada ogorčeni Ćirić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading