KRIV SAM ZA NESREĆU, ALI SU MARIJU NESAVESNO LEČILI PA JE UMRLA: Okrivljeni za smrt Nišlijke izneo odbranu!

Autor:

Hronika

29.11.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojković se tereti za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a suđenje je nastavljeno danas, uz očekivanje svedočenja bližnjih nesrećne devojke u januaru naredne godine.

KRIV SAM ZA NESREĆU, ALI SU MARIJU NESAVESNO LEČILI PA JE UMRLA: Okrivljeni za smrt Nišlijke izneo odbranu!

Foto: facebook.com/marija šulović

Igor Stojković (40) iz Niša danas je na suđenju u Višem sudu u Nišu priznao odgovornost za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena Marija Šulović, ali nije prihvatio krivicu za njenu smrt. Stojković se tereti za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a suđenje je nastavljeno danas, uz očekivanje svedočenja bližnjih nesrećne devojke u januaru naredne godine.

Stojković je priznao da je kriv za nesreću koja se dogodila 31. decembra 2020. godine u Donjovlaškoj ulici u Nišu, ali je istakao da smatra da je Marija nesavesno lečena, što je dovelo do njene smrti 22. marta sledeće godine. Ova tvrdnja izazvala je burne reakcije kod ožalošćenog oca pokojne studentkinje, koji je zahtevao imena lekara koji su preneli Stojkoviću informacije o Marijinom zdravstvenom stanju.

- Kriv sam za nesreću, ali su Mariju nesavesno lečili, pa je umrla. Dok je bila ovde kod nas u niškoj bolnici stalno sam se raspitivao o njenom zdravstvenom stanju. Kada je otpuštena odavde, mislio sam da je dobro, a onda sam razgovarao s nekoliko lekara koji su mi rekli da je njena smrt nastupila usled nemarnog lečenja - rekao je danas na sudu Stojković.


Stojković je izjavio da je tog dana popio pet ili šest rakija, kao i jedno pivo, te da je imao dva promila alkohola u krvi. Istakao je da se ne seća tačne brzine kretanja, ali je naglasio da je kasno primetio ljude koji su prelazili ulicu. Dodao je da je pokušao da koči, ali je zbog klizavog kolovoza automobil proklizao, udarivši Mariju prednjim branikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading