TUŽILAŠTVO TRAŽI MAKSIMALNE KAZNE, ODBRANA OSLOBAĐANJE: Šokantne tvrdnje advokata optuženih za teško ubistvo navijača Crvene zvezde!

Autor:

Hronika

28.11.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati odbrane tvrde da trojica optuženih nisu sa umišljajem počinila teško ubistvo, već da je reč o nužnoj odbrani počinjenoj u afektu.

TUŽILAŠTVO TRAŽI MAKSIMALNE KAZNE, ODBRANA OSLOBAĐANJE: Šokantne tvrdnje advokata optuženih za teško ubistvo navijača Crvene zvezde!

Foto: ST/Nikola Mutić

U Višem sudu u Beogradu završeno je suđenje Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu, optuženima za teško ubistvo navijača Crvene zvezde Borivoja Simovića.

Prema optužnici, zločin se dogodio u parku na Senjaku 25. juna 2020. godine, kada su trojica optuženih ispalila više hitaca u pravcu Simovića, od kojih ga je jedan pogodio i usmrtio.

Advokati odbrane ističu da je optužnica neutemeljena, te da je istraga vođena traljavo, uz niz propusta u dokaznom postupku. Sa druge strane, tužilaštvo ističe da je optužnica u potpunosti dokazana, navodeći da je kritične večeri ispaljeno 13 hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan za Simovića. Zamenik OJT zahteva da sud izrekne maksimalne kazne zatvora za optužene.

Advokati odbrane tvrde da trojica optuženih nisu sa umišljajem počinila teško ubistvo, već da je reč o nužnoj odbrani počinjenoj u afektu. Ističući da je za smrt Simovića kriv Borivoje, navode da su optuženi samo uzvratili pucanjem u vazduh, te da je Simović stradao od rikošetiranog metka.

Sa druge strane, advokat oštećene porodice smatra da je Simović upao u klasičnu sačekušu, te da nema govora o tome da su optuženi pucali u vazduh ili da je stradao od rikošetiranog metka.

U svojim završnim rečima, optuženi su izjavili da se pridružuju rečima svojih branilaca. Vrević je izrazio kajanje zbog celog događaja, dok je Antić istakao da je Simović za njega bio autoritet i da je zbog toga uzeo oružje od njega. Sa druge strane, sestra ubijenog Simovića istakla je da optuženi u sudnici uporno gledaju prisutne članove oštećene porodice, smeju se i nemaju kajanja.

Na kraju suđenja, došlo je do incidenta između članova Simovićeve rodbine i optuženog Đorđa Antića. Sudska straža morala je da reaguje zbog određenih pretnji optuženom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading