UDARIO BRATA SEKIROM U LEĐA: Predrag se sumnjiči za pokušaj ubistva, evo kako se branio na suđenju!

Autor:

Hronika

21.11.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Koliko će Predrag robijati znaće se 24. novembra za kada je sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao objavljivanje presude.

UDARIO BRATA SEKIROM U LEĐA: Predrag se sumnjiči za pokušaj ubistva, evo kako se branio na suđenju!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Predrag Lazić (29) iz sokobanjskog sela Resnik kome Viši sud u Nišu sudi za pokušaj ubistva brata od strica Jovana Lazića 25. avgusta prošle godine, u završnici suđenja promenio je odbranu i priznao da ga je sekirom udario u leđa.

U prethodnom delu sudskog postupka Predrag je negirao da je krivicu i isticao da je Jovan tokom tuče pao na sekiru i  tako se povredio. Više javno tužilaštvo u završnoj reči zatražilo je da mu se izrekne kazna zatvora od najmanje sedam godina dok je Predragova odbrana predložila da se delo prekvalifikuje te da se Lazić osudi ili za prekoračenje nužne odbrane ili za tešku telesnu povredu.

Predrag  je kroz suze kazao da se mnogo kaje te da je brata umalo ubio braneći oca koji mu je, kako je kazao, jedina porodica jer je odrastao kao jedinac, bez majke, dede i babe.

Do tuče je došlo u hodniku gde smo se tada nalazii ja, Predrag i moj otac. Brat me je obema rukama udario u grudi zbog čega sam pao na pod. Upitao sam ga zbog čega me bije a on je odgovorioda je to zbog imanja. Zatim je na isti način udario i mog oca.Tada mi je pao mrak na oči, počeo sam da se rvem sa Jovanom, pali smo najpre preko klupe pa na zemlju. On je mnogo jači, oborio me je i uhvatio za obe ruke. Dok je bio na meni izvukao sam levu ruku i udario ga po leđima nečim što sam dograbio. Tada nisam ni znao da je to sekira, shvatio sam da je ozbiljno povređen tek kada sam video  tragove krvi – kazao je mladić.

Objasnio je da je Jovanova porodica htela da prikrije tuču s obzirom na to da je on već imao dve uslovne osude pa su se bojali da će otići u zatvor.

Jovanova majka a moja strina mi je  kazala da je on nasilan kad je pijan te da već ima uslovne osude zbog nasilja prema njima i prema devojci,  pa smo se dogovorili da ne zovemo policiju. Međutim, kako je Jovanu bilo lose pozvali su Hitnu pomoć  i tako se sve saznalo – opisao je Predrag događaje zbog kojih je u pritvoru.

Istakao je da se mnogo kaje te da je samo imao nameru da odbrani oca za kojeg je mnogo vezan.

- Voleo bih da vratim vreme i da promenim to što se desilo ali nažalost to niko ne može.  Mnogo se kajem i patim zbog toga što sam učinio, ali sve je bilo u nameri da zaštitim  oca jer samo njega imam – grcajući u suzama govorio je Predrag.

Viši javni tužilac Aleksandar Kaličanin ipak je smatrao da je Predrag učinio teško krivično delo i zatražio minimalnu kaznu od sedam godina robije.

Smatramo da smo dokazali da je optuženi učinio delo za koje se tereti, to je potkrepljeno i njegovim delimičnim priznanjem, zatim iskazima oštećenog i njegove majke. Tražimo najmanje sedam godina zatvora te da se optuženom produži pritvor – rekao je Kalićanin i zatražio da on plati i troškove postupka od 420.000 dinara.

Minja Pantić Cvetković, Predragov branilac smatrala je da mu treba izreći blažu kaznu.

- Osporavamio činjenično stanje i pravnu kvalifikaciju dela, smatramo da se ovde može govoriti o prekoračenju nužne odbrane ili teškoj telesnoj povredi. Treba uzeti u obzir da je sukob izazvao  Jovan, zatim da je Predrag priznao delo te da je odrastao u teškim uslovima. Od porodice ima samo oca koji je sa njim posle ovog događaja prestao da kontaktira – kazala je advokat. Ona je zatražila da Predrag bude oslobođen plaćanja sudskih troškova jer je nezaposlen i nema nikakvu imovinu.

Koliko će Predrag robijati znaće se 24. novembra za kada je sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao objavljivanje presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading