GRUJIČIĆ I VESIĆ OBIŠLI POVREĐENE U ŽELEZNIČKOJ NESREĆI KOD ODŽAKA: Najlakše povređeni će biti danas otpušteni kućama!

Autor:

Hronika

19.11.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministre Grujičić i Vesić dočekali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je zahvalio na poseti i rekao da će Grad učiniti sve da istaže solidarnost i pomogne povređenima, kao i direktor Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović”, Dragan Rastović.

GRUJIČIĆ I VESIĆ OBIŠLI POVREĐENE U ŽELEZNIČKOJ NESREĆI KOD ODŽAKA: Najlakše povređeni će biti danas otpušteni kućama!

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr, ST/Vladimir Lukić

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar saobraćaja Goran Vesić obišli su danas povređene u železničkoj nesreći kod Odžaka koji su zbrinuti u Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović” u Somboru. 

Ministarka Grujičić je zahvalila zdravstvenim radnicima iz Sombora na brzoj reakciji i požrtvovanosti.

- Ovo je pokazalo da zdravstveni sistem u Srbiji odlično funkcioniše, pre svega zdravstveni radnici. Svi povređeni su najpre prebačeni brzo u Sombor, a onda i zbrinuti u bolnici. Nalaze se pod nadzorom lekara i van životne opasnosti. Sve je urađeno po standardima i protokolima. Najlakše povređeni će već danas kućama - rekla je Grujičić.

Ministar saobraćaja Goran Vesić razgovarao je i sa mašinovođom koji je zaslužan što nesreća nije prerasla u tragediju. Vesić je istakao da su radnici Srbijavoza učinili sve da se pruga što pre osposobi i potvrdio da je uzrok nesreće ljudska greška.

- Nažalost, sistem čine ljudi i greške se dešavaju. Ministarstvo će učiniti sve da ubuduće to svedemo na najmanju meru. Gradi se centralni dispečerski centar u Makišu kojim će se upravljati i svim novim i rekonstruisanim prugama. Gradimo i novih 400 kilometara pruge u Vojvodini - istakao je Vesić.


Ministre Grujičić i Vesić dočekali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je zahvalio na poseti i rekao da će Grad učiniti sve da istaže solidarnost i pomogne povređenima, kao i direktor Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović”, Dragan Rastović koji je rekao da je somborska bolnica u vreme ratova devedesetih bila ratna bolnica, da su navikli na brzo reagovanje i idtakao da se 30 zdravstvenih radnika odmah odazvalo na poziv.

Grujičić je najavila u Somboru i da će bolnica uskoro dobiti magnetnu rezonancu za koju su sredstva odobrena iz kredita Svetske banke, a da će se ulagati u rekonstrukciju zgrade koja nije u najboljem stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading