"PIJANDURA MI POKOSILA SINA DOK JE IŠAO PO BADNJAK, SAD SLOBODNO ŠETA!" Jezive reči Ivanove majke: PRESEKAO GA JE NAPOLA!

Autor:

Hronika

23.10.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Jovičin oseća bespomoćnost i gnev zbog ovakvog ishoda i nedostatka pravde.

"PIJANDURA MI POKOSILA SINA DOK JE IŠAO PO BADNJAK, SAD SLOBODNO ŠETA!" Jezive reči Ivanove majke: PRESEKAO GA JE NAPOLA!

Foto: Ilustracija: Republika.rs,ST/Nebojša Mandić

Porodica Jovičin iz Alibunara suočava se s neopisivim bolom i frustracijama nakon što je Ivan Jovičin (28) poginuo u saobraćajnoj nesreći izazvanoj vozačem koji je bio pod dejstvom alkohola. Nesreća se dogodila 7. januara 2021. godine, i od tada majka Slađana Jovičin upozorava na bahatost vozača koji je odgovoran za tragični incident.

Nažalost, iako se Ivanova smrt dogodila zbog vozača pod uticajem alkohola i narkotika, on je proveo samo 48 sati iza rešetaka, a zatim se vratio svakodnevnim aktivnostima. Porodica Jovičin oseća bespomoćnost i gnev zbog ovakvog ishoda i nedostatka pravde.

- Tog jutra Ivan je išao u badnjak, da bi kasnije legao da se odmori, a imao je i želju da mu spremim nešto da jede, jer nije voleo posnu hranu. Kada se probudio, sa suprugom je otišao do grada dok smo im mi čuvali decu. Ubrzo se vratila Ivanova supruga, ali ne i on - kaže plačnim glasom Slađana, pa nastavlja:

- Tada mi je rekla da ih je bilo previše u kolima i da iz tog razloga nisu mogli da se vrate zajedno. Došao je i Ivan i zatražio flašu kako bi sipao vodu u kola jer su mu se pokvarila.

Kako je dalje objasnila, njen sin je želeo da kola parkira u dvorište, ali nije uspeo, jer nisu htela da upale.

- Usput mi je rekao da mu postavim pečenje da jede jer je gladan. Ušla sam u kuću, a onda sam čula krik i jauke: "Ivane, otvori oči!" Scena je bila jeziva... Ubica, koji je imao 3,3 promila alkohola u krvi, vozio je preko 180 kilometara na čas i udario je u Ivana, koji je stajao pored kola - kaže ona.

U nesreći koja se dogodila tog tragičnog 7. januara, Ivan je pokušavao da popravi svoj automobil nakon izlaska iz kuće. Vozač Robert Gerga, pod dejstvom alkohola s koncentracijom alkohola u krvi od 3,3 promila, nekontrolisano je vozio brzinom preko 180 kilometara na čas i udario Ivana koji je stajao pored svog vozila. Silina udarca doslovno je prepolovila Ivana, ostavljajući ga sa teškim povredama. Nažalost, preminuo je desetak minuta nakon dolaska Hitne pomoći.

Ono što porodicu posebno boli je činjenica da je vozač koji je izazvao nesreću nije pritekao u pomoć i, prema njihovim rečima, nije pokazao ni trunku kajanja ili saosećanja.

Robert Gerga, vozač koji je izazvao nesreću, proveo je vrlo kratak period u pritvoru i trenutno je na slobodi. Istraga je u toku, a pravda se čini sporo postiže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading