DVA MESECA OD MASAKRA U GRADAČCU: Za jeziv zločin još uvek NIKO nije odgovarao!

Autor:

Hronika

11.10.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nermin Sulejmanović krvnički je ubio suprugu Nizamu i još dve osobe, pa potom sebi oduzeo život, a za ovaj zločin još niko nije odgovarao.

DVA MESECA OD MASAKRA U GRADAČCU: Za jeziv zločin još uvek NIKO nije odgovarao!

Foto: Printscreen/Drustvene mreze, instagram, facebook - Nizza Hecimovic

Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović

Nizama Hećimović ubijena je 11. avgusta u lajv prenosu na Instagram profilu njenog supruga i likvidatora Nermina Sulejmanovića, ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njena ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Republika

Foto: Društvene mreže

Nizama Hećimović

Dva meseca je prošlo od trostrukog ubistva, a niko od nadležnih institucija u ovom mestu još nije snosio nikakvu odgovornost, jer je Sulejmanović pušten na slobodu nekoliko dana pre krvavog pira iako je njegova partnerka Nizama Hećimović, molila da mu se odredi zabrana prilaska u odnosu na nju.

- Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje - ovim rečima su se građani Gradačca oprostili od Nizame, ali i masovno pobunili i tražili odgovornost od nadležnih.

Republika

Foto: Instagram

Nizama Hećimović, umrlica

Nakon brutalnog ubistva, otkriveno je da su Nizami leđa okrenule institucije. Najpre, Sulejmanoviću nije izdata zabrana prilaska Nizami, a samo tri dana pre masakra, neko mu je odao da je prijavljen za nasilje.

Policijska službenica Dženana S., nedelju dana nakon masakra, suspendovana je zbog kontakta sa trostrukim ubicom Nerminom. Ona se sumnjiči da je bila ''krtica'' u policiji i da je ubici odala lokaciju gde se nesrećna Nizama krila. Spekulisalo se i da je sa Sulejmanovićem bila u emotivnoj vezi, što je demantovala.

Republika

Foto: Facebook

Dženana S.

Načelnik Policijske uprave Gradačac, Zehrudin Hasić, smenjen je 6. septembra. Takođe, istog dana je smenjen i njegov zamenik. Smenjeni su zbog određenih provera koje su izvršene nakon masakra, ali tačan propust ovih službenika nije saopšten.

Od januara do 31. jula ove godine, Opštinski sud u Gradačcu prihvatio je zahteve za izricanje 16 zaštitnih mera za sprečavanje nasilja u porodici. Samo jedna je odbijena, Nizamina.

Kako se navodi, sud u Gradačcu je od početka godine prihvatio 16 zaštitnih mera prema devet osoba za nasilje u porodici, a odbio samo jednu.

- PU Gradačac je od 1. januara 2023. godine do 31. jula 2023. godine, postupajući po prijavama nasilja u porodici, Opštinskom sudu u Gradačcu podnela zahteve za izricanje 16 zaštitnih mera prema devet lica, koji su od strane Suda prihvaćeni i sve predložene zaštitne mere su izrečene - piše u saopštenju.

Slobodanka Kojić, predsednica Opštinskog suda u Gradačcu, održala je 16. septembra konferenciju za medije tokom koje je okrivila policiju.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Lejla N., odbila zahtev Nizame Hećimović

O ovome se oglasila i advokatica Elmedina Bojičić, koja je istakla "kako ju je sramota i kako sudija priča gluposti".

- Sramota me je! Sramota me je što sam tu, nemo svedočim ovom gnusnom činu od kojeg mi danima nije dobro! Beba je plakala! Nizama je ubijena na oči svih nas! Niko nije došao! Predsednica suda priča gluposti! Tako je! Gluposti! Mera zabrane se izriče zbog osnova sumnje! Nisu trebali nikakvi dokazi! Sudija se bojala da donese meru. Bojala se i policija da ga privede, jer on je glavni baja u selu. Ovo je jedina istina. Nizama Hećimović mogu biti ja, može biti vaša kćerka, vaša sestra - navela je advokatica Bojičić.

Republika

Foto: Nermin Sulejmanović/instagram

Nermin Sulejmanović

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, počinio je trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, a onda je život oduzeo ocu i sinu, Džengizu i Denisu Onderu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading