MIROTIĆ ZANEMEO PRED TUŽIOCEM: Pomagao kopačima da dođu do depoa Višeg suda!

Autor:

Hronika

24.09.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije danas, Mirotić je doveden na saslušanje, a policija ga je ispratila na sporedni ulaz Suda za prekršaje.

MIROTIĆ ZANEMEO PRED TUŽIOCEM: Pomagao kopačima da dođu do depoa Višeg suda!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Prokopan tunel

Podgoričanin Predrag Mirotić (31), koji je uhapšen zbog osnovane sumnje da je učestvovao u iskopavanju tunela prema skladištu Višeg suda, danas je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu. Tokom saslušanja, Mirotić se odlučio da ne odgovara na pitanja, kako je izjavila njegova advokatica Tijana Živković novinarima.

Sud je odlučio da zadrži Mirotića u pritvoru narednih 72 sata. Živković je naglasila da će se žaliti na ovu odluku i da je pritvor određen po proceduri.

Ranije danas, Mirotić je doveden na saslušanje, a policija ga je ispratila na sporedni ulaz Suda za prekršaje.

Podsetimo da se Mirotić sumnjiči da je vozio mašine za iskopavanje tunela od Zabjela do centra grada, gde su osumnjičeni planirali da naprave tajni prolaz do depoa Višeg suda. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio njihova veza, omogućavajući im boravak u Podgorici i pružajući im alat koji su koristili za provalu u sudski prostor.

Mirotić je uhapšen nakon što su ga policija i tužioci povezali s odbeglim srpskim državljanima i Katarinom Baćović iz Podgorice, koju inspektori trenutno traže.

Mirotić je prethodno imao krivični dosije i bio je pod policijskim nadzorom, a povezan je i sa podgoričkim ogrankom kavačkog kriminalnog klana.

Protiv njega su već vođeni postupci zbog prevara i optužbi da je bio deo grupe koja je 2019. godine oružano opljačkala benzinsku pumpu "Montenegro petrol" u Podgorici. Za tu pljačku su optuženi i Marko Rnković, Luka Nikić, Vasko Martinović i Željko Lakušić.

Mirotić je takođe hapšen 2017. godine zbog izrade četiri falsifikovana pečata preduzeća Cogent Comunications Montenegro (CCM) i zloupotrebe istih u procesu overe naloga za transfer novčanih sredstava u Societe Generale Montenegro banci. Tada je tvrdio da je uzeo 30.000 eura "jer ga progoni kamataška mafija", za što je osuđen na godinu i tri meseca zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading