''ČOVEK SA HILJADU LICA'' U NAJČUVANIJEM ZATVORU OD ĆELIJE NAPRAVIO DISKOTEKU: Najozloglašenijem SRPSKOM NARKO-BOSU u Peru dolaze PROSTITUKE iz Crne Gore!

Autor:

Hronika

01.08.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno kako u zatvoru provodi vreme Zoran Jakšić, takozvali ''El Serbia''.

''ČOVEK SA HILJADU LICA'' U NAJČUVANIJEM ZATVORU OD ĆELIJE NAPRAVIO DISKOTEKU: Najozloglašenijem SRPSKOM NARKO-BOSU u Peru dolaze PROSTITUKE iz Crne Gore!

Foto: Poder Judical del Peru

Zoran Jakšić, poznatiji javnost kao ''čovek sa hiljadu lica'' zbog korišćena preko 40 lažnih identiteta, godinama je predstavljao problem i enigmu za policiju mnogih država, a onda je u Peruu uhaošen.

2021. godine je osuđen na 25 godina zatvroa zbog šverca 800 kilograma kokaina. Dugo vremena je praćen, snimak i prisluškivan, a u svojoj akciji, policija je uspela čak i da snimi sastanak na kom ugovara kupovinu ''dve, tri tone'' kokaina koji je bio namenjen za Evropu.

Zahtevao je da se na ciglu ćelije stavi njegov pečat, kao i da na njemu bude lik ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina i pečat Lima. Peruanskim vlastima je dugo vremena trebalo da utvrde ko je on zapravo, jer je koristio čak 40 lažnih identiteta, između ostalog je koristio imena Nikola Marjanović, Nikola Petrović...

Njegov identitet je utvrđen pomoću otisaka prstiju i bioloških tragova, a vlasti Perua su tek tada shvatile da su ga već hapsili krajem devedesetih godina zbog šverca osam kilograma kokaina. Da se radi o jednom od najvećih i najvažnijih hapšenja u poslednjih nekoliko decenija dokazuje i činjenica da su ga tamošnji mediji nazvali jednim od "najopasnijih ljudi i najvećih trgovaca kokainom".

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Zoran Jakšić uhapšen u Peruu

Po navodima peruanskih vlasti, Zoran Jakšić i njegova organizacija odgovorni su za ubistva u Peruu, Argentini i nekoliko evropskih zemalja. Iz Perua je jednom prilikom uspeo da pobegne nakon što je osuđen, ali se u zemlju vraćao pod lažnim identitetima, dok je iza njega stajao zloglasni klan "Amerika".

Jakšić je i ovaj put pokušao da pobegne tako što je finansirao izgradnju tunela do zatvora kroz koji je trebalo da pobegne. Međutim, policija je otkrila tunel i Jakšić je ostao iza rešetaka. Ono što je neverovatno jeste činjenica da je posao nastavi da vodi i iz zatvora, a ćeliju je uredio po sopstvenom ukusu. Soba ukrašena stvarima sa dezenom životinjskih šara, ima kolekciju kačketa i mnogi bi rekli, živi u luksuzu, koliko je to u zatvoru moguće.

Kazamti u Južnoj Americi su za većinu mesto patnje i užasa, ali to nije slučaj kod Jakšića koji je uticaj i novac koji ima iskoristi da ćeliju pretvori u ''diskoteku'', što je opisala novinarka koja se prerušila u prostitutku kako bi posetila "El Serbia", kako Jakšića još zovu u Peruu.

- Prišao mi je zatvorenik Čino i odveo me do Jakšićeve ćelije. Ponašao se kao Jakšićev lični sluga i kucao je na metalna vrata: 'Zorane, imaš posetu'. Jakšić je odgovorio da ne očekuje nikoga. Pratilac me je pitao: 'Ko si ti onda?', pa sam mu rekla da sam Pavla iz Praga. Za nekoliko sekundi vrata su se tiho otključala, a ćelava glava se promolila i gledala u mene zabezeknuto: 'Šta hoćeš?'. Pokušala sam da zvučim što smirenije - priča češka novinarka Pavla Holcova na sajtu „Investigance.cz“ i nastavlja:

- Rekla sam da sam novinarka i da želim da razgovaram o njegovom slučaju. Odgovorio mi je da mrzi novinare i da ne daje intervjue. Dok mi je znoj curio niz leđa, predložila sam da pričamo o bilo čemu. Tada je otvorio vrata i pozvao me da uđem, dok je batler nestao.

- Ne razlikuje se samo zbog svoje bele kože i visine od više od dva metra. Samo oni najbogatiji mogu da priušte privatnu ćeliju sa kupatilom! Ima i dva mobilna telefona. Peruanska policija mi je rekla da on i dalje iz zatvora kontroliše trgovinu kokainom. Ćelija izgleda kao diskoteka iz devedesetih godina - crno-bele pločice, jastuci od belog skaja, tabure, TV i plišano ćebe sa tigrastim desenom. Sela sam na stolicu smrzavajući se u mojoj oskudnoj odeći, a Jakšić je primakao malu električnu grejalicu do mojih nogu i ponudio mi vodu kao pravi domaćin - nastavlja Pavla:

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Zoran Jakšić, čovek sa hiljadu lica

- Da li vam išta nedostaje u zatvoru?". Na moje iznenađenje, odgovorio mi je iskreno da ima sve što mu treba: 'Ovde sve možeš da kupiš. Donose mi hranu kakvu god hoću. Flaša viskija košta 100 dolara plus mito, a imam i omiljeni francuski parfem'. Tek kasnije sam saznala šta tačno znači 'imam sve što mi treba'. Na spisku Jakšićevih posetilaca ističe se grupa elitnih prostitutki iz Crne Gore. Uglavnom mu dolaze po dve i provode po 16 sati u poseti.

Pavla priznaje da se uplašila u jednom trenutku, a onda ju je Jakšić iznenadio reakcijom.

- Ne brini, neću te ubiti. Hajdemo na kafu. Da li te je iko ikada pozvao na kafu u zatvoru? Dok smo išli niz hodnik, robijaši su se okretali ka zidu, kao da znaju da Jakšić ne želi da iko gleda njegove posetioce. Zatvorsko dvorište je bilo prepuno, ali smo našli prazno mesto u improvizovanom kafeu i niko se nije usudio da sedne za njegov sto. Pitao me je: 'Kakvu kafu želiš? Možda espreso?' - opisuje najneverovatniji kafić Pavla.

- Pričali smo kako generalno funkcioniše trgovina narkoticima, na šta je rekao: Mi to radimo slično kao i istraživački novinari. Kad mi treba neka informacija o trgovini drogom u Izraelu, nazovem Tiba i pitam ga ko se bavi švercom droge naveliko u Izraelu? Razumeš, istraživanje tržišta. U tom trenutku, stražar je viknuo da je vreme za posete isteklo. Jakšić me je ispratio do mesta dokle ga puštaju stražari. Zahvalila sam mu se na zanimljivom razgovoru dok sam se smeškala kao da smo stari poznanici, a on je rekao: 'Hajde da se zagrlimo, za rastanak', a čim sam odmakla, kroz smeh je doviknuo: 'Hej, već me juri policajac kojem nisi dala mito - napisala je novinarka.

Organizovao bekstvo narko-bosa u kamionu za đubre

2017. godine je iz zatvora u Peruu pobegao narko-bos Horhe Medina Gaviljan, najpre se mislilo da je ubijen u zatvoru, a potom su mediji u toj zemlji objavili da je  pobegao i to u kamionu za odnošenje smeća. U bekstvu su mu pomogla dvojica policajaca, a organizovao ga je i finansirao upravo Zoran Jakšić.

Medina je prethodno osuđen na 17 godina zatvora koje je izdržavao u peruanskom zatvoru Lurigančo. Inspektori su otkrili da je jedna od osoba sa kojima je kontaktirao bio Jakšić, ali i trgovci kokinom u oblasti Vraem koja je poznata kao jedna od glavnih za uzgoj i prozivodnju belog praha. 

Odmah nakon što je Medina nestao, Jakšić je odmah  sklonjen u samicu, a bezbednost je podignuta na najviši nivo tako da je sam odlazio na šetnje i bio mu je uskraćen svaki kontakt sa drugim zatvorenicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading