POZIVAO NA UBISTVO PREDSEDNIKA VUČIĆA: Milovan Brkić osuđen na godinu i 2 meseca zatvora!

Autor:

Hronika

11.07.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je kazao da je od otežavajući okolnosti na strani Brkića to što je ranije osuđivan za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

POZIVAO NA UBISTVO PREDSEDNIKA VUČIĆA: Milovan Brkić osuđen na godinu i 2 meseca zatvora!

Foto: youtube.com/Centar - zvanični kanal

Milovan Brkić

Veće Višeg suda u Beogradu osudilo je danas Milovana Brkića na kaznu zatvora od godinu i dva meseca, jer je 8. maja na takozvanom protestu protiv nasilja pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, kao i što je pozvao na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sudija je kazao da je od otežavajući okolnosti na strani Brkića to što je ranije osuđivan za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, dok je od olakšavajućih okolnosti naveo njegovo zdravstveno stanje, starosnu dob i da je doprineo utvrđivanju činjenica tokom suđenja.

Ovo je prvostepena presuda, na koju tužilaštvo i odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Brkiću je sud u kaznu zatvora uračunao vreme provedeno u pritvoru od 8. maja i produžio mu pritvor koji može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne ili ukoliko izdrži kaznu na koju je osuđen u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Srba

11.07.2023 16:58

Tako treba.

Penzioner

11.07.2023 20:05

MALO JE dobio krmak !!!

mira

12.07.2023 07:41

Milovan Brkić zaslužuje da stalno bude u zatvoru, s obzirom na njegov dalekosežni govor mržnje i ubistva predsednika države. To je čovek koji je oličenje negativnosti !!!!!!!!