"KAVČANI" SLAVILI UBISTVO NA KRFU UZ HARMONIKU I PESMU! Novi dokazi protiv mafijaškog klana

Autor:

Hronika

28.06.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na audio-snimku puštenom u sudnici čulo se: "Idemo, Lazovići, Milovići, Zviceri, deri, bre, po Crnoj Gori".

"KAVČANI" SLAVILI UBISTVO NA KRFU UZ HARMONIKU I PESMU! Novi dokazi protiv mafijaškog klana

Foto: youtube.comvijestionline/code3paris

Gotovo svakog dana potvrđuje se monstruoznost "kavačkog klana" Radoja Zvicera zahvaljujući dokazima koji, između ostalog, stižu iz inostranstva.

Na suđenju koje je u toku u Crnoj Gori otkriveno je da se "kavačka" ekipa bez straha od hapšenja hvalila ubistvom "škaljaraca" Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, i to uz muziku. Poruke koje su se čule su jezive, čak pretvorene u tekst pojedinih pesama.

U sudnici se tako sa audio-snimka čulo, uz zvuke harmonike:

- "Škaljarci", duboka vas jama čeka, duboka metar, a dugačka kilometar.
- Idemo da koljemo Turke, ekstreme, iz Bijelog Polja, Rožaja, Bara...
- Idemo, Lazovići, Milovići, Zviceri, deri, bre, po Crnoj Gori.

A potom se na snimku, kako se pretpostavlja, čuo glas Ljuba Milovića:

- Da se legitimišem, Ljubo Milović, pa neka hapse, neka otvaraju telefon.

Sudija je naveo da postoji sumnja da je Radoje Zvicer tada napisao poruku:

- Zamalo da stradamo od Alana Taipovog (Alan Kožar).

Novi podaci predstavljeni su u nastavku suđenja Stefanu Kovaču, optuženom da je kao pripadnik kriminalne organizacije imao zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020.
Crnogorski mediji podsećaju da su pomenuti Ljubo Milović i Petar Lazović policajci koji se dovode u vezu s "kavačkim klanom". Lazović je u pritvoru, a Milović u bekstvu. Protiv Milovića je i u Srbiji pokrenut sudski postupak.

Osim audio-poruka, sud je izvršio uvid i u fotografije.

- Postoji sumnja da je poruke slao Petar Lazović pod šifrom BTN LN 8. Ovo je grupni čet na kojem su poruke razmenjivane sa Radojem Zvicerom i Ljubom Milovićem - kazao je sudija.

Na jednoj od prikazanih fotografija je Miloš Marković, osumnjičen za teško ubistvo. Na drugoj fotografiji je i Kolumbijac, kojem se sudilo u Višem sudu u Podgorici zbog optužbi da je u Crnu Goru došao da bi obavio plaćeno ubistvo.

Da podsetimo, svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin na suđenju ekipi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića naveo je da je i njemu nuđeno 250.000 evra da na Krfu likvidira "škaljarce" Alana Kožara i Damira Hadžića, ali je to odbio.

Sudija: Francuzi potvrdili Skaj dokaze

Veće sudije Nenada Vujanovića na istom ročištu u Crnoj Gori konstatovalo je da je Skaj komunikacija koju advokati pokušavaju da obore pravno valjana.

- O ovom dokazu sud je već ranije doneo odluku da se provede kao dokaz. Skaj komunikacijama ne dovodi se u pitanje pravo na privatnost. Francuski Kasacioni sud doneo je odluku da je ovaj dokaz pribavljen u skladu sa zakonom i da nisu povređena osnovna ustavna načela koja su propisana međunarodnim pravom - kazao je sudija.

Izrešetani sa 29 metaka

Alan Kožar je u crnogorskoj beloj knjizi bio zaveden kao vođa barske grupe koja je bila bliska "škaljarskom klanu". On je bio njen visokopozicionirani član, koji je 23. jula 2020. brutalno sa 29 metaka izrešetan zajedno sa Damirom Hadžićem ispred vile u kojoj su boravili na grčkom ostrvu Krf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading