MAJKA I ĆERKE UBILE ROĐAKA, TUKLE GA PA BEZDUŠNO ZADAVILE: Zbog kuće izgubio život od porodice rođenog brata

Autor:

Hronika

24.05.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanović Ljubica iz Smedereva prva je komšinica porodice Ilić u Savskoj ulici, gde su prethodne noći, prema prvim rezultatima istrage, dve bratanice usmrtile strica Vasu uz pomoć majke Milanke, koja je nesrećnom čoveku bila snaja, kao žena njegovog pokojnog brata.

MAJKA I ĆERKE UBILE ROĐAKA, TUKLE GA PA BEZDUŠNO ZADAVILE:  Zbog kuće izgubio život od porodice rođenog brata

Foto: ST/N. MANDIĆ

Majka i ćerke su uhapšene posle uviđaja koji je trajao do zore i osumnjičene se za njegovo ubistvo. One su ga navodno prvo tukle, a na kraju i zadavile. 
 Ljubica kaže da ne zna šta bi mogao biti uzrok jezive tragedije jer su i ubijeni i tri uhapšene žene važili za skromne ljude i uzorne komšije.

- U šoku sam jer se radi o obrazovanim ljudima. Te devojke Bilja i Anđa od kojih jedna ima bebu su fakultetski obrazovane, jedna je profesor engleskog. Radila je u Kini, a druga je saobraćajni inženjer. Njihova majka Milanka je dugogodišnji bolesnik sa više problema pored dijabestesa. Ona je izuzetno mršava i ne znam kako je uopšte moguće da se ona se nekim fizički obračunava, a kamoli da nekoga prebije i udavi. Vasa je inženjer i skoro došao iz Amerike gde sa ženom i dvojicom, sada oženjenih sinova, živi preko 30 godina. Tamo je stekao penziju - ispričala je Ljubica za Republiku. 

Komšije naspram kuće Ilića, međutim, tvrde da je uzrok sukoba koji je prvo bio verbalni, a potom prerastao u tuču, nastao usled rata strica oko imovine sa snajom i njenim ćerkama.

- Vasa nije bio prgav ni prek, ali se oko kuće otimao sa snajom od kad je umro njen muž, njegov brat. Stalo mu je bilo da sačuva za svoju decu imanje, a njegove bratanice su se nadale da će sve da im ostavi. Čuo sam da je Milanka po komšiluku pričala da joj je dever strašno sebičan i da bi sve hteo da prisvoji. Čak je i žicu postavio preko dvorišta da bi obezbedio svoj plac, odnosno da bi pregradio dvorište kako one ne bi ulazile na njegov deo placa. Ne znam šta mu je to trebalo kad je zaradio penziju u Americi. Žena mu i dalje radi i decu su situirana- kazao je sused.

On dodaje da ništa nije ni slutilo da će doći do ovakvog zločina.

- Sve tri su lepo vaspitane i ljubazne, nikada niko ne bi pomislio da bi to uradile. Uvek su bile nekako odmerene, nismo se družili, ali uvek su znale da se kulturno jave, tako sam ih poznavao.Jutros oko 3 sata ispred Vasine kuće bilo je mnogo ljudi i više policijskih patrola. Radili su uviđaj. Sve komšije su zatečene  saznanjem da su ga prvo tukle, a posle zadavile - objašnjava komšija ubijenog Vase. 

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje vodi istragu u ovom slučaju, majka i ćerke će danas biti saslušane na okolnosti slučaja, a nakon toga će biti razmatrano da li da se uhapšenima odredi pritvor zbog okolnosti koje bi mogle štetiti vođenju istrage.  

Čeka se rezultat obdukcije

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje vodi istragu u ovom slučaju, majka i ćerke će danas biti saslušane na okolnosti slučaja, a nakon toga će biti razmatrano da li da se uhapšenima odredi pritvor zbog okolnosti koje bi mogle štetiti vođenju istrage.  
Saznajemo od rodbine ubijenog čoveka da su njegova žena i sinovi krenuli ka Srbiji da bi ga sahranili nakon obdukcije koja će pokazati na koji način je ubijen nesrećni čovek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading