UŽAS U SMEDEREVU! UPALI U KUĆU MALOLETNIKU, PRETUKLI GA I PRETILI MU SMRĆU: Pokušali od njega da iznude 2.000 evra

Autor:

Hronika

24.05.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Najpre u kući u kojoj živi zadali više udaraca rukama i nogama po telu, a potom narednog dana putem telefonskih poruka ponovo od oštećenog zahtevali da im pribavi nevedeni iznos do kraja meseca, uz pretnju da će ga ubiti.

UŽAS U SMEDEREVU! UPALI U KUĆU MALOLETNIKU, PRETUKLI GA I PRETILI MU SMRĆU: Pokušali od njega da iznude 2.000 evra

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Prema osumnjičenima D.S. (20) i B.Ć. (19) na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iznude u saizvršilaštvu, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci, u prisustvu svedoka, dana 20. i 21. maja, upotrebom sile i pretnje pokušali da maloletnog oštećenog prinude da im pribavi novac u iznosu od 2.000 eura, tako što su mu najpre u kući u kojoj živi zadali više udaraca rukama i nogama po telu, a potom narednog dana putem telefonskih poruka ponovo od oštećenog zahtevali da im pribavi nevedeni iznos do kraja meseca, uz pretnju po život i telo oštećenog.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenima najpre određeno zadržavanje a potom je, s obzirom na činjenicu da je u toku postupka potrebno ispitati više svedoka i maloletnog oštećenog, predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo iznude čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, silom ili pretnjom prinudi drugog da nešto učini ili ne učini na štetu svoje ili tuđe imovine. Za osnovni oblik navedenog krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading