ZA NEVERICU! Ovako se vadi predsednik streljane u kojoj je KOSTIN OTAC PUCAO

Autor: Republika

Hronika

23.05.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak nikada nije ulazio u strelište - tvrdi predsednik kluba

ZA NEVERICU! Ovako se vadi predsednik streljane u kojoj je KOSTIN OTAC PUCAO

Foto: Tanjug, Facebook

Kosta Kecmanović

Sumnja se da su Vladimir Kecmanović i njegov sin Kosta, koji je 3.maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, dolazili zajedno u strelište. Takođe, postoji sumnja da je Kosta tu vežbao pucanje, Ratko Ivanović, predsednik Streljačkog kluba praktikal šuting "Partizan" tvrdi da dečak nikada nije ulazio u njihove prostorije.

Kako Ivanović navodi u svom opravdanju, otac je dolazio u streljanu i vežbao gađanje i čak je dovodio i sina, ali da dete nikada nije pucalo.

- Otac je s vremena na vreme dolazio kod nas. Dovodio je i sina, ali dečak nikada nije ulazio u strelište, a kamoli pucao. On je sedeo u bašti kafića ispred. Čekao ga je ispred i  nije ulazio. Možda je pokušao da uđe, ali tvrdim da bi ga instruktor u tom slučaju odmah udaljio - kaže Ivanović.

On dalje navodi da od kada se odigrao nezapamćeni zločin na Vračaru u medijima su iznete pogrešene informacije i tvrdnje koje, kako kaže, nisu na mestu.

Republika

Foto: S.T./D.KADIĆ

OŠ "Vladislav Ribnikar"

- Tvrdim. Ponavljam tvrdim... Dečak gađao sigurno nije. Mi kao klub sarađujemo sa policijom i sve što su nakon zločina od informacija, ili dokumentacije, tražili od nas mi smo predali. Snimci sigurnosnih kamera iz strelišta su predati, kao i dnevnici gađanja, popis municije i sve drugo što su tražili - objašnjava predsednik streljačkog kluba.

Inače u tužilaštvu je potvrđeno da je formiran poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba "Partizan" i da je naloženo  policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

Utvrđuje se da li su nekim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletnim licima i deci i drugo.

Zatraženo je i da se utvrdi da li je Vladimir Kecmanović jedan od korisnika Streljačkog kluba "Partizan", da li su on i njegov sin Kosta obučeni za rukovanje vatrenim oružjem i da li je Vladimir donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Foto: Republika.rs

 

Potrebno je da se utvrdi i koliko su puta Vladmir i njegov sin koristili usluge streljane, da li je pomenuti dečak dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, te da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane rekreativno ili u vidu sporta.

Pored ostalog zatraženo je i da se utvrdi za koju vrstu, marku, model, kalibar i fabrički broj vatrenog oružja je Vladimiru dato odobrenje nadležnog organa.

Proverava se i koja je zdravstvena ustanova izdala Kostinom sinu uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, da li postoji obaveza za obnavljanjem tog odobrenja, kao i na koji je način nadležni organ cenio ispunjenost svih uslova predviđenih Zakonom o oružju i municiji kada je doneo odobrenje za nabavljanje i držanje vatrenog oružja.

Inače u Višem tužilaštvu se već vodi postupak protiv Vladimira jer nije na odgovarajući način obezbedio čuvanje oružja, koje je njegov sin Kosta koristio u masovnom ubistvu na Vračaru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading