UBICU SA PAGA TRAŽI CRNA GORA: Veruje se da je umešan u ubistvo još jednog Škaljarca!

Autor:

Hronika

22.05.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica sa Paga Duško Tanasković se sumnjiči i za učestvovanje u likvidaciji Škaljarca Milića Minje Šakovića.

UBICU SA PAGA TRAŽI CRNA GORA: Veruje se da je umešan u ubistvo još jednog Škaljarca!

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković

Crna Gora zatražila je od Hrvatske izručenje Duška Tanaskovića iz Kragujevca, protiv kog se pred sudom u Zadru vodi postupak za ubistvo "škaljarca" Gorana Vlaovića 25. avgusta prošle godine na ostrvu Pag. Kako prenosi crnogorski Dan, susedna država traži izručenje Kragujevčanina zbog sumnje da je dva meseca pre Vlaovića, u Budvi ubio Milića Minju Šakovića.

Podsetimo, Tanasković je kratko pred sudom u Hrvatskoj izjavio da nije kriv a nastavak suđenja, kada bi trebalo da iznese i detaljnu odbranu, zakazan je za 14. jun. Spekuliše se da je ubistvo Vlaovića, u trenutku kada je izašao iz jednog noćnog kluba na plaži Zrće, u kom je prethodno bio sa prijateljima i svojom devojkom, misicom Draganom Banić, nastavak sukoba "škaljarskog i kavačkog klana".

Inače, i ubijeni Šaković je navodno bio istaknuti član "škaljarskog klana". Ranije je crnogorsko tužilaštvo saopštilo da se zbog tog zločina traga i za Lukom Pilčevićem iz Beograda.

- Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna prošle godine, nešto pre ponoći. U Šakovića je, kako se sumnja, pucao Beograđanin a Tanasković mu je, prema tvrdnjama tužilaštva pomogao. Ubrzo potom, na Pagu je ubijen i Vlaović, dok je u septembru iste godine u Istanbulu ubijen i vođa škaljarskog klana, Jovan Vukotić - podseća sagovornik Kurira.

Inače, odbrana Duška Tanaskovića pred sudom u Zadru je pokušala da ospori njegovu uračunljivost u vreme ubistva na Pagu tvrdeći da nije bio svestan svojih postupaka jer ima zdravstvene, psihijatrijske probleme. Sudski veštaci su, međutim, naveli da je bio pod uticajem lekova i droge, ali da je uračunljiv.

Tanaskovićev advokat Vinko Gulišija istakao je da je nalaz nelogičan i da je i u pritvoru Tanasković pokušao da se ubije tako što je progutao obmotane žilete i upaljač, ali je tužilac odgovorio na to da činjenica da je žilete obmotao selotejp trakom govori da nije planirao da se ubije, već da se minimalno povredi, kako bi bio prebačen u bolnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading