BEOGRAĐANIN PRETIO DA ĆE SVE DIĆI U VAZDUH AKO SE PODIGNE OPTUŽNICA PROTIV POLICAJCA?! Novi detalji jučerašnje drame u Crnoj Gori: Sve stalo zbog dojave o bombi!

Autor:

Hronika

14.05.2023

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično delo izazivanje panike i nereda.

BEOGRAĐANIN PRETIO DA ĆE SVE DIĆI U VAZDUH AKO SE PODIGNE OPTUŽNICA PROTIV POLICAJCA?! Novi detalji jučerašnje drame u Crnoj Gori: Sve stalo zbog dojave o bombi!

Foto: Tanjug/MEDIABIRO

P.M. (45) iz Beograda zaustavio je jučerašnji avio i železnički saobraćaj nakon što je zapretio da će dići u vazduh aerodrome u Podgorici i Tivtu.

On je naveo da će to uraditi ukoliko se podigne optužnica protiv jednog, nekada visokopozicioniranog policijskog funkcionera, saznaju “Vijesti”.

Nakon poziva sa broja koji koristi P.M., na aerodromima su pojačane bezbjednosne provere, a železnička linija Podgorica - Bar je na nekoliko sati obustavila saobraćaj.

Iz Uprave policije je rečeno da je osumnjičeni prvo pozvao jedan sutomorski hotel i da su zaposleni iz hotela prijavili policiji da je saopštio da će dići u vazduh hotele i železničke stanice, ne navodeći koje.

Iz te institucije su zvanično saopštili da će se aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviti putem međunarodne policijske saradnje i da će biti preduzete odgovarajuće mere protiv P.M. (45) iz Beograda.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ‘Jug’, Odeljenje bezbednosti Bar jutros su obavešteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će ‘dići u vazduh’ hotele i željezničke stanice, ne precizirajući koje - saopšteno je iz Uprave policije.

Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično delo izazivanje panike i nereda.

- Preduzete su mere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen preteći poziv P.M (45) iz Beograda. Takođe, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela - navodi se u saopštenju.

Aerodromi Crne Gore saopštili su da su juče posle devet sati dobili određene pretnje telefonskim putem, zbog čega su na aerodromima u Podgorici i Tivtu pojačane bezbednosne provjere. Zbog pretnji je jedan avion bio vraćen na dodatnu kontrolu.

Nakon detaljne provere, avion kompanije Austrian Airlines poletio je sa podgoričkom aerodroma u 10.52. Let je inače bio planiran za jutros u 7 sati.

Zbog dojave o navodno postavljenoj bombi ekipe za antidiverzantski pregled upućene su na podgorički aerodrom kako bi se otklonila svaka sumnja.

Službe aerodroma su saopštile pilotima aviona, koji su trebalo nakon 9 časova da slete u Golubovce i Tivat, da kruže iznad i sačekaju dok policija ne završi pregled.

Zbog dojava o navodno postavljenim bombama Željeznički prevoz Crne Gore organizovao je alternativni prevoz na relaciji Bar - Podgorica - Bar do završetka svih neophodnih bezbednosnih radnji i provera od strane MUP-a.

Saobraćaj je uspostavljen u 14.55 i svi vozovi će nastaviti da saobraćaju prema redu vožnje, saopšteno je iz te kompanije.

Na ostalim relacijama saobraćaj se odvijao normalno.

U protekloj godini bilo je nekoliko serija lažnih dojava o postavljenim bombama u zgradama državnih institucija, školama...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading