BELIVUKOV ĐENERAL PAO U MEĐUNARODNOJ AKCIJI? Uhapšen Miroslav Starčević koga je pominjao klan Velje Nevolje

Autor:

Hronika

11.05.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starčevićevo ime se pominjalo u optužnici protiv šefa kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori.

BELIVUKOV ĐENERAL PAO U MEĐUNARODNOJ AKCIJI? Uhapšen Miroslav Starčević koga je pominjao klan Velje Nevolje

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M.S., M.L., M.J., D.Đ., M.M., D.N., I.C, R.R., G.P.,M. R, V.S. M.P. i Lj.L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prema saznanjima medija, među uhapšenima je i Miroslav Starčević, koji se dovodio u vezu sa klanom Veljka Belivuka.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Starčevićevo ime se pominjalo u optužnici protiv šefa kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori.

Navodno je Starčević osoba koju je šef kavčana oslovljavao sa "Đeneral".

Sumnja se da je reč o osobi koja se više puta pominjala na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, pojedini okrivljeni su više puta govorili o izvesnom "Đeneralu", ali i "Dedi", ali nije dosad utvrđeno ko je u pitanju.

Sumnja se da je zapravo reč o Starčeviću.

Ko je Miroslav Starčević?

Podsetimo, jedan od najvažnijih ljudi u narko-biznisu klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji nije obuhvaćen optužnicom jeste tajanstveni Miroslav Starčević, čije ime se pojavilo u optužnici protiv šefa "kavčana" Radoja Zvicera u Crnoj Gori. Dugo se nagađalo ko se krije iza nadimaka Đeneral i Deda, pominjanih na suđenju Belivukovoj bandi u Specijalnom sudu. Iz Zvicerove Skaj prepiske sa Starčevićem vidi se da šef "kavčana" Starčevića oslovljava baš tako: "Đenerale."

I svedok-okrivljeni Nikola Spasojević, doskorašnji pripadnik klana Belivuk-Miljković koji je odlučio da sarađuje s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za blažu kaznu, takođe je govorio o izvesnom Đeneralu ili Dedi, muškarcu koji je bio upleten u sve poslove klana, ali njegovo ime niko naglas do sada nije izgovorio niti se našao u bilo kojoj optužnici podignutoj protiv članova ove grupe. Pre njega Đenerala su pominjali i svedoci-okrivljeni Bojan Hrvatin i Srđan Lalić.

Lalić je izjavio da je s Miljkovićem učestvovao u pratnji 40 kila kokaina do stadiona Partizana koje je u Beograd poslao Zvicer. On je naveo da je za kokain bio zadužen čovek zvani Deda, na Skaju Đeneral. Doduše, pomenuo je i ime Nenad u vezi s ovim čovekom, ali nije isključeno da je reč o lažnom identitetu. Zato se o ovom kontroloru protoka droge malo zna. Opisali su ga samo kao sredovečnog, starog oko 50 godina.

Zvicer je, s druge strane, u Skaj prepisci sa Starčevićem potvrdio da je reč o čoveku dobro umreženom u krugovima svetskih narko-barona. Neverovatne su sume koje su pominjali, kao i cela organizacija posla koja je pokrila više kontinenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading