PIŠTOLJI BILI ZAKLJUČANI U SEFU: Privedeni i otac i majka na razgovor, evo kako se maloletnik domogao oružja!

Autor:

Hronika

03.05.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Bratislav Gašić rekao da je otac u policiji naveo da su pištolji kojima je Kosta izvršio masakr bili u sefu pod šifrom.

PIŠTOLJI BILI ZAKLJUČANI U SEFU: Privedeni i otac i majka na razgovor, evo kako se maloletnik domogao oružja!

Foto: Privatna arhiva, Tanjug, Vladimr LUkic

Kosta Kecmanović izvršio masakr u školi

- Otac izvršio ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja koja su nađena su imala legalne dozovle od strane muškog roditelja, on tvrdi da su bili zaključani i da ima više komada oružja iz 2016. i 2017. godine. Da su bili zaključani u sefu pod šifrom, ali je očigledno dete imalo šifru od sefa, čim je uspelo da uđe u posed tih pištolja. Tri puna okvira sa po 15 metaka su nađena pored čaura koje su ispaljene - naveo je Bratislav Gašić i dodao:

- Prema nezvaničnim informacijama, išao je sa ocem u streljane i trenirao pucanje.

Kako saznaje Republika privedeni su i otac i majka na razgovor u policiju.

Pištolj je bio pod šifrom zaključan, što znači da je dečak morao da zna šifru.

Otac je na saslušanju rekao da mu nije dao šifru, ali je priznao da ga je vodio da nauči da puca.

Sa 14 metara daljine pucao je u čuvara i nepogrešivo ga pogodio.

Pre dolaska policije kada je rešio da se preda, dečak je izvadio šaržer i pištolj stavio metar daleko od sebe i na vidno mesto, da ga ne bi ubili.

Nakon hapšenja, u policiji nije pokazao ni zrno kajanja, bukvalno kao da se radi o nečemu što nema veze s njim.

Kako saznajemo, dečak koji je izvršio zločin, učio je sa Interneta kako da pravi molotovljeve koktele, što pokazuje da je planirao zločin. 

Takođe dečak je, kako se saznaje, pravio plan  pokolja prema GTA igrici, a i inače je bio konzument nasilnih video igara.

DEČAK IMA NASILJE IZA SEBE

Dečak koji je danas izvršio masakr u vračarskoj osnovnoj školi, ima iza sebe jedno nasilje. 

Kako saznajemo, u školi glume Dramskog kulturnog centra Beograd kad je bio 5. razred, napao ga neki dečak, rasekao usnu, ali to nema veze sa osnovnom školom u koju je išao. Naime, dečak sa kojim je ušao u konflikt ne ide u OŠ "Vladislav Ribnikar!.

U školi baš ništa nije prijavljeno.

SAM POZVAO POLICIJU

Veselin Milić, načelnik PS Beograd, istakao je da je policija odmah po prijavi zamenice direktorke izašla na teren i dodao da je poziv dobila policija i od strane napadača Krsmanović Koste.

Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planirao događaj. Pištolje je uzeo iz stana oca, poneo je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbeđenja, pa u dežurnu učenicu. Posle zločina, pozvao je policiju. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza u školu. Odredio je prioritetne mete, kako koje dete da likvidira i po kom broju - izjavio je Milić.

On je pokazao i spisak koji je K.K. napravio za koje je planirao da ubije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (3)

Loading
Camel

03.05.2023 17:50

Ja i posle 30 god staža u VS, na dežurstvu nosim pištolj sa praznim okvirom a pun okvir za pojasom na opasaču. A to mi je posao, školovan sam za to. Oružje se čuva u magacinima pod video nadzorom i elektronskom bravom sa alarmom. Samo jedno lice ima pravo pristupa sa šifrom, ostali nemaju. I ako nam je posao naoružanje, na oprezu smo. Zato me čudi, prvo ma koliko ćale da voli oružje, dva pištolja nisu čista posla, a da pokraj njega i rođeno dete ima pristup, e pa ovo je rezultat.

Odgovori 20 26
Mira

04.05.2023 18:41

Tako i ja mislim. Šta će mu toliko oružje +dete učio da puca-van pameti.Strašne posledice.

Neca

05.05.2023 03:38

I kako se maloletnik domogao oružja?!