DEVOJKU TERAO NA PROSTITUCIJU: Uhapšen mladić na Novom Beogradu, tereti se i za trgovinu ljudima!

Autor:

Hronika

06.04.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac će danas biti izveden pred tužioca zbog krivičnog dela trgovina ljudima.

DEVOJKU TERAO NA PROSTITUCIJU: Uhapšen mladić na Novom Beogradu, tereti se i za trgovinu ljudima!

Foto: Shutterstock

Hapšenje, policija hapsi muškarca

Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila je muškarca V. I. (29) za koga se sumnja da je devojku (21) terao na prostituciju.

On će danas biti izveden pred tužioca.

Kako Republika saznaje, njemu se na teret stavlja još jedno krivično delo nad drugom devojkom (24), a to je trgovina ljudima.

Prema našin informacijama, on je uhapšen na Novom Beogradu.

Da pojasnimo, trgovina ljudima, prema definiciji Ujedinjenih nacija, znači vrbovanje, prevoz, transfer, smeštaj ili prihvat lica, upotrebom pretnje ili upotrebom sile, u svrhu eksploatacije. Pored ličnih faktora koji dovode pojedine osobe, posebno žene, u položaj trafikinga, postoje i društveni faktori kao što su: nezaposlenost, siromaštvo, nedostatak obrazovanja, kao i organizovani kriminal u vidu seks industrije.

Godišnje oko dva miliona i 400 hiljada ljudi postaju žrtve trgovine ljudima, a kriminalne organizacije koje se tima bave zarađuju oko tri milijarde dolara godišnje.

Trgovina ljudima je oblik kriminaliteta sveprisutan od davnina. Od 1990-tih godina biva aktuelizovan brojnim međunarodnim aktivnostima. Od 2003. godine trgovina ljudima je u krivičnom zakonodavstvu Srbije predviđeno kao krivično delo. Trgovina ljudima praćena je brojnim krivičnim delima kao što su: prinuda, prevara, otmica, silovanje, nanošenje telesnih povreda.

Trgovina ženama javlja se u tri pojavna oblika: trgovina ženama u cilju seksualne eksploatacije, trgovina ženama u cilju eksploaacije (domaćeg) rada, trgovina ženama u cilju sklapanja braka.

Treba praviti razliku između trgovine ženama i prostitucije. Osnovna razlika sastoji se u tome da trgovina ženama podrazumeva ropski odnos, odnosno odsustvo slobode odlučivanja i kretanja - žena je vlasništvo osobe koja ju je kupila i ne može svojom voljom prestati da se bavi prostitucijom, odnosno napustiti svog vlasnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading