OVO SU PRVE FOTKE SA LICA MESTA: Na ovom mestu na Dunavu su momci nestali (FOTO/VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

19.03.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška nesreća na Dunavu, prevrnuo se čamac sa tri momka.

-Kako se od sinoć na reci traga za trojicom muškaraca koji su oko 21 čas upali u Dunav nakon prevrtanja čamca preko puta Ade Huje, ovo je nažalost mesto na kojem su nestali.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

U toku je potraga za tri prijatelja Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem.

Nestali momci sinoc na reci nekih 150 metara nizvodno ka Pancevu su imali nesreću u blizini Renatovog restorana, vlasnik restorana u cijoj blizini se desio nestanak.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Sinoć je došlo preko 25 članova rečne policije i krenula je potraga za trojicom mladića. U pitanju je plastični čamac, navodno se nisu videli dugo, pa su želeli da se malo provozaju i podruže. Ne daj Bože nikome. Svakako, to je nepromišljen potez, ne izlazi se na košavu na vodu, pogotovo ne uveče - rekao je Renato za Republiku.

Inače se na licu mesta nalazi zet jednog od nestalih mladića koji ne želi da razgovara, kao i sestra koja je utučena i van sebe.

U potragu su uključeni i dronovi.

Načelnik policijske stanice za bezbednost na rekama Ilija Škorić, izjavio je povodom ovog događaja.

- Pripadnici ministrastva unutrašnjih poslova od sinoc su kako su dobili dojavu da su tri lica nestala u 21h, krenuli u ozbiljnu potragu sa Jedinicama za bezbednost na rekama. Angazovano je sektor za vanredne situacije jer se pored reke pretražuje i priobalje. Pokušavamo da ih što pre lociramo, hladno je vreme, temperatura vode je jako niska gde preti opasnost od hepotermije, tako da se nadamo da ćemo ih pronaci što pre - rekao je Ilija Škorić.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Naime, kako se zna da je taj deo Dunava uvek opasan, načelnik Škorić je prokomentarisao šta je moglo da uticalo na prevrtanje čamca.

- Možemo samo da pretpostavljamo, jer su bili jako loši meteo uslovi, u ovom delu je jaka Košava i talasi na Dunavu, kao i mali broj lica na plovilu. Sve je moglo da dovede do nezgode, istraga će tačno utvriti detaljima. Nakon završene istage znaćemo šta se stvarno desilo, sad smo usmereni na njihovo hitno pronalaženje - rekao je načelnik Škorić.

 

Da podsetimo, u toku je potraga za ov atri momka Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading