KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA POVODOM SMRTI TRUDNICE I PORODILjE U BOLNICAMA U UŽICU I ARANĐELOVCU

Autor:

Hronika

06.03.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi a nakon saznanja iz medija da su u razmaku od 15 dana u bolnicama u Užicu i Aranđelovcu preminule jedna trudnica i jedna porodilja, pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva zdravlja, Opšte bolnice u Užicu i Opšte bolnice u Aranđelovcu.

KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA POVODOM SMRTI TRUDNICE I PORODILjE U BOLNICAMA U UŽICU I ARANĐELOVCU

Foto: youtube.com/televizija5Uzice

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva zdravlja da izvrši vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada u obe bolnice i da mu dostavi rezultate  u roku od 15 dana.

Zaštitnik građana od Opšte bolnice u Užicu traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti o svim činjenicama i okolnostima o smrti trudnice, a naročito da dostavi podatke o unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada koja je najavljena da će biti sprovedena. 

Istovremeno, Zaštitnik građana od Opšte bolnice u Aranđelovcu traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti o slučaju smrti porodilje a naročito da dostavi informacije o merama koje su eventualno u međuvremenu sprovedene.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading