TUŽNA SUDBINA MALE PETRE (2)! Otac je nije hteo, očuh je ubio od batina! Evo šta je prethodilo UBISTVU DEVOJČICE U ZAJEČARU!

Autor:

Hronika

03.03.2023

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašne stvari u ovoj porodici počele su da se dešavaju još 2016. godine kada je njena majka bila maloletna.

TUŽNA SUDBINA MALE PETRE (2)! Otac je nije hteo, očuh je ubio od batina! Evo šta je prethodilo UBISTVU DEVOJČICE U ZAJEČARU!

Foto: Shutterstock, Facebook

Jelena T. i Miloš N. batinali bebu

Nemanja V. nije želeo starateljstvo nad dvogodišnjom Petrom iz Zaječara koju je, kako se sumnja, nasmrt pretukao njen očuh Miloš N. jer je "mnogo plakala što je njega nerviralo".

Strašne stvari u ovoj porodici počele su da se dešavaju još 2016. godine kada je njena majka bila maloletna. Ona je tada rodila dete o kojem je brigu preuzeo Centar za socijalni rad.

- Porodica je evidentirana prvi put kada je majka devojčice prvo dete rodila dok je bila maloletna, zbog čega je Centar za socijalni rad preuzeo privremeno starateljstvo nad detetom dok Jelena nije stekla uslov da preuzme starateljstvo - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Iste godine, Jelena je prijavila nasilje nad njom koje je vršila baba njenog supruga, Nemanje V., ali tu se nasilje nad njom nije završilo.

- Jelena je i 2019. godine prijavila svekra za nasilje u porodici zbog čega joj je Centar za socijalni rad pružio pravnu pomoć - kaže izvor.

Ona je svekra prijavila za nasilje i drugi put, a tada je Centar za socijalni rad dobio prijavu od MUP-a.

- Hitno su izrečene mere privremenog iseljenja i zabrana prilaska koje je tužilaštvo potom produžilo na 30 dana - kaže sagovornik "Blica".

U maju 2022. godine, Jelena je prijavila da ju je suprug Nemanja V. pretukao, zbog čega su izrečene hitne mere koje su potom produžene.

- Jelena se potom odselila u oktobru te godine, što je Nemanja i prijavio - kaže sagovornik.

Republika

Foto: Facebook

Jelena V. sa bivšim mužem

 

Jelena je u oktobru prijavila da ju je svekar presreo na ulici i odveo najstarije dete.

- Policija je dete pronašla i vratila majci u Zaječar - navodi izvor.

Međutim, otac dece Nemanja prijavio je da je Jelena odvela decu, nakon čega je Centar za socijalni rad uspostavio kontakt sa njom. Potom su bili u procesu savetovanja.

- Jelena je ispričala da želi da se odseli iz kuće u kojoj su živeli - kaže sagovornik.

Nemanja je ispričao da je poslao tužbu sudu u kojoj traži starateljstvo nad decom.

- Centar ih je zvao na razgovor, međutim, prvi put se niko nije odazvao, a drugi put se Jelena nije pojavila - kaže sagovornik.

U decembru 2022. godine Nemanja je uzeo dvoje dece, međutim, malena Petra je ostala da živi sa majkom.

- On je i u svom obraćanju pred sudom rekao da želi dvoje dece, a Petru ne - navodi sagovornik.

U dosadašnjem radu Centra za socijalni rad sa porodicom, inače, nije bilo prijava za zenemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljen za nasilje u porodici u odnosu na decu.

Podsetimo, osumnjičenom Milošu N. stavlja se na teret teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna zatvora od doživotna robija bez uslovnog otpusta. Devojčicinoj mami Jeleni T. na teret se stavlja krivično delo zapuštanje i zlostavljanje deteta i preti joj tri godine zatvora.

(Republika/Blic)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading