U SPECIJALNOJ ODEĆI PRATILI VELJKA BANOVIĆA: Belivukov klan za svoja zlodela koristio čitavu aparaturu

Autor:

Hronika

21.02.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

U SPECIJALNOJ ODEĆI PRATILI VELJKA BANOVIĆA: Belivukov klan za svoja zlodela koristio čitavu aparaturu

Foto: E Stock, MUP

Srđan Lalić

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, asvedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Na fotografijama koje slede posle klanice prikazana je čitava apartura koju je klan koristio.

Sećam se ovih čizama , jednih isečenih  kratkih. U njima se išlo do reke kad smo bacali džakove sa telima ubijenih.

- Evo ih 3D lovačka odela koja su se koristila za izviđanje kuće Veljka Banovića. Evo dve jakne, dnosno tri ovakve su kupljene i prvo su stajale u kući na Dedinju,. Jednom smo ih nosili do reke. KIneske su i mislim da su koštale po 5.000 dinara. Čizme smo kupovali u Uradi sam, Skalpel, radna odela, beli kombinezoni koje smo koristili u poslednjim operacijama, Rukavice raznih boja gumirane pre kojih smo navlačili hirurške, Tajmeri korišćeni za uzgoj marihuane. Usisivač,  a ja sam jedan koristi prilikom otmice Ljepoje, bio je izuzetno bučan,faktički neispravan - kazuje Lalić.

Sudija nastavlja da prezentuje. 

 - Vidimo snajpersku pušku, prigušivače, pušku, kese sa automatskom puškom - rekla je sudija.

Lalić se nadovezuje: 

- Ovo je kalašnjikov pa ručni brener. Bacač, razna municija, lisice, noževi, opasač, Lampe, opet dva prigušivači, Balistol sprej za uklanjajne tragova i čišćenje oružja.

Sudija komentariše različitu municiju na fotografijama, predstavlja nekakve putne torbe, dozvolu za sportski ribolov, komad metala kao deo vatrenog oružja, Vidmo kese sa tiplovima, prslkalica.Lalić tvrdi da je za uzgoj marihuane korišćen, a za crevo za vodu kaže da se koristilo pri ispiranju krivene prostorije nakon ubistava. 

- Na slici je lopata koja je korišćena pri otmici Lazara Vukićevića - kaže svedok. 

Sudija komentariše fotografiju sa mnoštvom špriceva.

- Ovo su špricevi, vagica za razmeravanje narkotika i precizno merenje. 

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading