KRAO GDE JE STIGAO, BIO PROBLEMATIČAN: Meštani Donjeg Tavankuta o Miroslavu koji je sekirom ubio partnerku, pa je zakopao u podu

Autor: Blic

Hronika

15.02.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije žrtve kažu kako je bila u svađi sa svima, a da je od Miroslava uzimala novac.

KRAO GDE JE STIGAO, BIO PROBLEMATIČAN: Meštani Donjeg Tavankuta o Miroslavu koji je sekirom ubio partnerku, pa je zakopao u podu

Foto: Facebook

Miroslav P. (45) iz Donjeg Tavankuta, pre nedelju dana ubio je svoju dugogodišnju emotivnu partnerku Mariju J. (65) tako što je udario sekirom dva puta, a zatim je njeno beživotno telo zakopao u pod sobe Baptističkog molitvenog doma koji su njih dvoje održavali.

Zločin se dogodio u ulici Marka Oreškovića u selu Donji Tavankut kod Subotice, a mišljenja meštana o Miroslavu i Mariji su podeljena. Dok jedni imaju loše mišljenje o osumnjičenom za ubistvo, Miroslavu zvanom Minja, drugi kažu da je Marija, bila u svađi sa svima, čak i sa rodbinom i da je i na njega uvek vikala i uzimala mu novac, piše Blic.

Pere Tot, zvani Kiralj, iz Donjeg Tavankuta iz Subotice, kaže da ih oboje poznaje dobro i da je bio šokiran vestima da je Miroslav ubio Mariju.

- Njih dvoje su održavali Baptistički molitveni dom, radili su baštu. Rastajali su se i sastajali. Čak i kada nisu bili zajedno, kada se on odselio, dolazio je kod nje, u taj dom. Koliko znam svađali su se prilično. Marija je od mene uzimala jabuke za kompot. Šalili smo se često, a kad sam je pitao za Minju, opsovala je i rekla je da je lopov. Stvarno je mnogo krao. Znam za jedan motor što je ukrao. Problematična osoba jako – kaže Kiralj za Blic.

Poznanik osumnjičenog Miroslava i ubijene Marije kaže da je on bio zaposlen kod jednog meštanina i da je radio na farmi, brinuo je o kravama.

- Video sam ga pre neki dan i mahnuo mi je. Ne znam ko je prijavio zločin, možda je komšinica ako nije videla nekoliko dana Mariju, ali, ko zna, možda se i sam prijavio. O njemu nikada nisam imao lepo mišljenje. Znam da ona ima rodbinu u selu, brata i sestru, a bila je ranije u braku sa drugim čovekom. Sa tim muškarcem nije imala decu, kao ni sa Miroslavom. Miroslav je isto bio sa drugom žene pre, ali kratko. O njemu samo mogu da pričam najgore, krao je gde je stigao i stalno je nešto petljao – tvrdi Kiralj.

Žena koja živi dve kuće dalje od Baptističkog molitvenog doma kaže za „Blic“ da je od nje krao jaja iz dvorišta.

- Njoj je trebalo novca i uzimala je od njega platu. Uvek je vikala, a njega nikada nismo čuli da galami. Bio je mekan i davao joj je sve. Ona je u zadnje vreme dobijala i socijalnu pomoć. Kad god je trebalo nešto uraditi, cepati drva ili druge fizičke poslove, zvala je njega i on bi odmah došao da radi. Verujem da se sam prijavio policiji, da ga je grizla savest. Oni su jako dugo zajedno bili, skoro 20 godina. Marija je sa svima bila u svađi, i sa sestrom, i sa svojim bratom. čak Bila je konfliktna osoba– kaže komšinica.

Miroslav P. je pre oko šest godina kratko radio u jednom pogrebnom preduzeću u Subotici. Bio je zadužen za kopanje grobnih mesta. Otkaz je dobio zato što je ukrao novac od kolega, piše Blic.

Telo ubijene Marije J. poslato je na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading