FILIP POČINIO TROSTRUKO UBISTVO PA POSTAO NAJPOŽELJNIJI NEŽENJA: Devojka ga nazivale herojem!

Autor:

Hronika

11.01.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavadlav je 11. januara 2020. sa 37 metaka iz automatske puške u splitskom Varošu ubio Bobana, Torlaka i Ožića Paića koji su se u vreme ubistva nalazili na biciklama.

FILIP POČINIO TROSTRUKO UBISTVO PA POSTAO NAJPOŽELJNIJI NEŽENJA: Devojka ga nazivale herojem!

Foto: Privatna arhiva

Na današnji dan pre tri godine Filip Zavadlav počinio je trostruko ubistvo u Splitu. U krvavom piru ubio je Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25). Iako je Zavadlav u februaru 2021. godine osuđen na 40 godina zatvora, ta je presuda ukinuta, a novo suđenje trebalo bi mu početi krajem ovog meseca.

Ponovno će mu se suditi jer je sud ukinuo deo prvostepene presude oko optužbe da je planirao osvetu osobama iz narkomanskog miljea koje su iznuđivale, pretile i fizički napadale njegovog brata, i njega lično, piše Blic.

Zavadlav je 11. januara 2020. sa 37 metaka iz automatske puške u splitskom Varošu ubio Bobana, Torlaka i Ožića Paića koji su se u vreme ubistva nalazili na biciklama.

Samo nekoliko sati nakon krvoprolić​a predao se policiji naočigled prisutnih. Za svako ubistvo dosuđeno mu je po 15 godina zatvora, za nedozvoljeno držanje oružja osuđen je na godinu dana, a za ugrožavanje bezbednosti na dve godine zatvora, što je sve objedinjeno kaznom od 40 godina, piše "Večernji list".

Tokom suđenja ispitani su brojni svedoci, pregledani video snimci, a psihološko-psihijatrijskim veštačenjem Filip Zavadlav je proglašen neuračunljivim.

- U potpunosti negiram počinjenje krivičnog dela koje mi se stavlja na teret. Ja to nisam uradio, zašto bih ja uradio tako nešto? Ja nisam kriv! Tražim da me oslobodite optužbe i da budem nominovan za dodelu Nobelove nagrade za mir – branio se Zavadlav i šokirao izjavom na sudu.

Prema optužnici, Zavadlav se tereti da je protivzakonito nabavio automatsku pušku kalašnjikov sa većom količinom municije, te je tog dana oko 15.35 sati naoružan takvim oružjem došao na područje Šperuna u Velom Varošu.

Nakon što je uhapšen, za Zavadlava su otvorene brojne grupe podrške na Fejsbuku, a u zatvor su mu počela stizati pisma podrške, posebno od strane ženske populacije. Dobijao je na desetine pisama nedeljno u kojima su mu devojke iskazivale ljubav, nudile čak i brak, govorile da će ga čekati, nazivale ga herojem, piše Blic.

U jednom trenutku u ćeliji je imao toliko darova i pisama da više nije znao šta će sa njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Nenad

11.01.2023 18:19

i jeste heroj i ne vidim kako to vecini nije jasno. ubiti trojicu narko dilera je sveto delo . Ubiti , ubice nase dece je nista drugo do sveto delo . Filipe neka te gospod blagoslovi unapred i za zivota . Ruke ti se obe pozlatile .