ZVICEROVOM INSPEKTORU SE NE PIŠE DOBRO: Crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Petra Lazovića!

Autor:

Hronika

09.01.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazović je bio službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, a povezali su ga sa Radojem Zvicerom kojem je odavao tajne.

ZVICEROVOM INSPEKTORU SE NE PIŠE DOBRO: Crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Petra Lazovića!

Foto: https://libertaspress.me/

Policajci sarađivali sa "kavčanima"

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv bivšeg policajca Petra Lazovića, koji je odavao službene tajne odbeglom Radoju Zviceru, navodnom vođi "kavačkog klana".

Lazović je bio službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, a ovom optužnicom obuhvaćen je i njegov kolega Ljubo Milovića.

Kako navodi crnogorska Pobjeda, pored Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su i ostali pripadnici kriminalne organizacije iz Kotora Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

- Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja Zvicer se tereti da je naredio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu - prenela je Pobjeda.

Petar Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula, po nalogu Specijalnog tužilaštva.

Tada je navedeno da je reč o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021.godine. Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena afera o potencijalnoj umešanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading